Tort Fanta

de bursulica in Torturi, 19 Mar 2012 | 6820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 5 linguri apa
  • 2-3 lingurite cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • Crema:
  • 250 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • 450 gr. branza de vaci
  • Glazura Fanta:
  • 2 plicuri budinca (de frisca sau vanilie)
  • 750 ml. suc fanta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fanta:

Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu crema si-l reasezam in tava. 

Urmeaza sa punem crema deasupra si glazura iar marginea detasabila va tine totul pana a doua zi cand glazura va fi intarita, abia atunci vom indeparta marginea de la tava.

Crema: amestecam margarina, zaharul si branza de vaci. Il punem peste blat.

Glazura Fanta: fierbem cele doua budinci cu 750 ml. suc de fanta, (eventual adaugam 2-3 linguri de zahar). Il turnam caldut peste crema de branza.

Tortul se va tine la rece pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort Fanta-0
Tort Fanta-1
Tort Fanta-2

COMENTARII (17)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

20.03.2012, 15:01

ce tare

Geanina87

Geanina87 1

22.03.2012, 08:47

Frumos

andreea_angelo

andreea_angelo 1

14.12.2012, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!