Tort Ferrero Rocher

de Satisfyyourcravings in Torturi, 1 Apr 2014 | 11623 vizualizari

 

În weekend a fost ziua mea și cum aveam o mână de invitați, m-am gândit să pregătesc acest tort delicios, plin de ciocolată și alune de pădure.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 6 linguri de zahăr brun
  • Puțină sare

Pentru sirop:

  • 90 grame zahăr brun
  • 100 ml apă
  • 30 ml cafea tare
  • 2 lingurițe esență de rom

Pentru cremă:

  • 250 de grame de unt la temperatura camerei
  • 250 grame de ciocolata cu alune
  • 100 grame alune de pădure, prăjite, sfărâmate
  • 4 linguri Nutella
  • 90 grame rulouri cu alune
  • puțină sare

Pentru decor:

  • 100 grame alune de pădure, prăjite, sfărâmate
  • 8 bomboane de ciocolată Ferrero Rocher
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ferrero Rocher:

Ouăle se amestecă cu zahărul, folosind un mixer. Se amestecă făina cu praful de copt, sare și cacao și se adaugă peste ouă. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă care se toarnă într-o tavă cu fund detașabil, de 23 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă 5 minute la răcit în formă, apoi se scoate pe un grătar.

Ciocolata se topește la baie de aburi cu puțin unt. Restul de unt se amestecă cu Nutella, iar la final se adaugă ciocolata topită. Se adaugă alunele și rulourile sfărâmate ușor. Se amestecă pentru omogenizare, apoi se lasă la frigider pentru 15 min.

Pentru sirop, se amestecă zahărul cu apa, cafeaua și esența și se fierbe până la dizolvarea completă a zahărului.

Pentru asamblare, se taie blatul în două, longitudinal. Se așează prima bucată de blat pe farfuria de prezentare și se însiropează. Se întinde 1/3 din cremă, apoi următorul blat, se însiropează, iar la final, restul de cremă astfel încât și marginile să fie acoperite de cremă. 

Se ornează cu alune de pădure și bomboane de ciocolată.

Se păstrează la frigider. 

TIPS-URI

1

Se scoate din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a fi servit, deoarece crema se întărește foarte mult

2

Este mai bun după 1 zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Ferrero Rocher