Tort de piscoturi cu cappuccino

de T I M E A in Torturi, 1 Ian 2013 | 3197 vizualizari

 

Incepem cum altfel decat cu un tort dedicat noului an. Simplu si rapid cu gust aromat de cafea.

 

INGREDIENTE

  • 350-400 gr piscoturi
  • Crema:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 linguri cappuccino clasic
  • 125 gr unt
  • Pentru insiropat:
  • 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 4 lingurite cappuccino
  • 3 lingurite apa fierbinte
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu cappuccino:

Pregatim mai intai budinca de ciocolata dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine.


Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul.


Lasam la racit amestecand din cand in cand.


Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.


Dam la frigider timp de o ora.


Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.


Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.


Imbracam tortul in frisca aromata.


Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul.


Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.


Dam din nou la frigider minim o ora inainte de a servi.


Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

T I M E A 1

02.01.2013, 21:35

Da Simo e tare bun

adry88 1

03.01.2013, 13:18

yammy!

T I M E A 1

03.01.2013, 15:18

Eduard

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de portocale si vanilie