Tort de piscoturi cu cappuccino

de T I M E A in Torturi, 1 Ian 2013 | 2273 vizualizari

 

Incepem cum altfel decat cu un tort dedicat noului an. Simplu si rapid cu gust aromat de cafea.

 

INGREDIENTE

  • 350-400 gr piscoturi
  • Crema:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 linguri cappuccino clasic
  • 125 gr unt
  • Pentru insiropat:
  • 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 4 lingurite cappuccino
  • 3 lingurite apa fierbinte
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu cappuccino:

Pregatim mai intai budinca de ciocolata dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine.

Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul.

Lasam la racit amestecand din cand in cand.

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.

Dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.

Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.

Imbracam tortul in frisca aromata.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul.

Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.

Dam din nou la frigider minim o ora inainte de a servi.

Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

T I M E A 1

02.01.2013, 21:35

Da Simo e tare bun

adry88 1

03.01.2013, 13:18

yammy!

T I M E A 1

03.01.2013, 15:18

Eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47