Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Este un tort simplu de pandispan care il fac de ziua fiului meu dar anul acesta l-am facut si la petrecerea pentru copii de 1 iunie. De data aceasta l-am facut cu crema de ciocolata si l-am imbracat in frisca colorata peste care am pus figura lui Mickey Mouse pe care l-am facut din ciocolata topita....dar fiecare poate sa il faca dupa gustul si preferintele copilului vostru. Pofta buna!
Se bat 8 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, vanilie, rom, coaja de lamaie.
Cele 8 albusuri se bat spuma cu 4 linguri de zahar si o esenta de rom.
Se toarna galbenusurile peste albusurile bezea.
Se incorpozeaza si faina, turnata in ploaie impreuna cu lingurita de praf de copt putin cate putin pana se omogenizeaza.
! pentru blat maro se adauga 3 linguri de cacao date prin strecuratoare de ceai!
Se da la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt la 180-200 C cam pentru 30-40 minute.
Cand s-a racit blatul, se taie in 3 parti, pe care apoi se umplu cu crema de frisca cu aromele preferate, ciocolata sau fructe.
Crema de ciocolata: se bate frsica lichida cu cacao / ciocolata, dizolvata in frisca inainte de a o bate.
Crema de fructe: se bate frisca lichida dupa ce s-a dizolvat in ea cateva linguri de sirop sau dulceata de fructe.
Se imbraca tortul in glazura de ciocolata alba sau in frisca alba sau orice culoare preferati (se adauga 1 lingurita de colorant alimentar)
Pe Mickey Mouse l-am facut din ciocolata neagra si alba, topite (separat) si turnate pe forme decupate din carton imbracate in hartie de copt, pe care le-am pus la frigider si apoi cand s-au intarit se iau cu grija de pe carton si se asambleaza pe tort dand forma chipului lui Mickey Mouse.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult