Tort Hello Kitty

de Doralinda in Torturi, 15 Oct 2012 | 2570 vizualizari

 

Am 2 fetite dragalase tare, dar cand vor ele, ma pot "scoate din papuci" usor, si cum banuiesc ca nu sunt prima mamica cu astfel de ingerasi, ei bine, intotdeauna vor diferite lucruri DAR in acelasi timp! Dar le iubesc asa de mult incat nu rezist sa le fac aproape toate placerile (99%)! Cea mica fetita, a facut 6 anisori si mi-a cerut sa ii fac un tortulet Hello Kitty, cred ca pe bucataras am gasit doar 2 tortulete, ei bine, m-am inspirat din 3 retete diferite de torturi si prajituri si uite ce a iesit! (una dintre retete din care m-am inspirat e de la Miha care face niste bunatati pe care as putea sa le mananc fara regrete ca ma ingras!)
Ceea ce nu m-am gandit, a fost ca frisca nu va fi proaspata toata noaptea, atat timp cat am tinut tortul in frigider, deci nu a iesit exact cum vroiam dar copiii au fost incantati, si asta ma bucura cel mai mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru BLAT:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 praf de copt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • Pentru CREMA:
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri licheur
  • Pentru GLAZURA:
  • 100 gr ciocolata de lapte ptr topit
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru ORNAMENT:
  • creion de patiserie din ciocolata si capsuni,
  • bombonele ornamentale din zahar
  • frisca.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Hello Kitty:

Blatul: se topeste untul si se freaca cu jumatate din zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic si galbenusurile pe rand. Se pune incet cu o lingura faina deja amestecata cu cacao si praful de copt. Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas apoi se adauga in compozitia de mai sus; se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care e unsa in prealabil cu putin ulei si se lasa la copt 45 min la 180C.


Crema: se topeste ciocolata, apoi se adauga frisca si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racit. Se adauga mascarpone si lichiorul si se mixeaza bine si se lasa iar la rece.


Glazura: se topeste ciocolata, se adauga frisca si se ia de pe foc pana se raceste putin.


Blatul se taie in doua pe orizontal, se pune crema pe partea de jos, se acopera cu al doilea blat si se pune glazura de ciocolata. Se lasa la frigider toata noaptea, iar a doua zi se orneaza cu frisca (eu am folosit tub din comert), se face modelul cu creion ciocolata si de capsuni de patiserie, si ornamente decorative din zahar sau bombonele.

 

TIPS-URI

1

Pentru modelul Hello Kitty, am folosit (nu radeti!) o plansa din hartie care o avea fiica mea cea mare ca sa fac conturul, ei bine, doar ca nu prea mi-a reusit ptr ca s-a lipit hartia de tort, asa ca am uniformizat iar frisca si am luat o carte a fetitei in care era desenata pisicuta si am desenat cu mana, fara tipar, dar a iesit bine pana la urma!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Hello Kitty" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Doralinda 1

02.12.2012, 22:44

Mihaela

Andreea Caroline 1

17.01.2013, 21:55

Dora,euacum vad tortul...wow...ce frumos l-ai ornat

Doralinda 1

18.01.2013, 00:22

Multumesc andreea! Cred ca era prima mea reteta, sau a doua! Se cunoate! multumesc frumos! Mai am alt tort foarte reusit, l-am facut ptr cea mare, e un catelus!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Piramida cu stele