Tort inima cu banane si madarine

de cristina1985 in Torturi, 14 Feb 2015 | 2069 vizualizari

 

Se face intr-o tava mare de cuptor sau de 30x34 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6lg zahar
  • 6 lg faina
  • praf de copt
  • coaja lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 lg cacao sau roscove
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 4 lg faina
  • 3lg amidon
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • 7 lg zahar
  • Ornat:
  • 4 banane
  • 2 cutii mandarine de la Kaufland
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima cu banane si madarine:

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se bat in continuare.Se pun galbenusurile , faina esenta de vanilie, coaja de lamaie, cacao, praf de copt si se amesteca de jos in sus(usor sa nu se lase aluatul). Se coace cam 20 minute sau pana este gata.


Crema: Se pune la fiert laptele. Se parat se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, faina, amidon, esenta vanilie. Cand laptele fierbe se toarna din amestec incet si amestecati repede .Se fierbe 10 minute,amestecand in tot acest timp.


Dupa ce s-a racit blatul se decupeaza o inima din hartie de copt ,de marimea tavii. Se decupeaza , se unge cu putina crema si se aseaza bananele, taiate rondele.Se pune restul de crema ( dar nu toata,sa mai ramana 5-6 lg)si se aseaza mandarinele din compot.


Am pus in doua boluri resturile de aluat cu 3 lg crema ( la fiecare bol) si 1 banana (la ambele boluri)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu banane si madarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

15.02.2015, 00:48

Rocsi 1

15.02.2015, 20:13

Delicios!

gaby_gabytza 1

17.02.2015, 12:10

love is in the air super tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu banane