Tort inima de capsuni

de alba_zori in Torturi, 10 Apr 2012 | 3492 vizualizari

 

Am primit de la mama o forma de tort inima cu partile detasabile si am incercat-o repede,ce m-am bucurat,si in plus mi-a iesit o minune,o bunatate de tort ca dupa ce se termina mai vrei,si am primit si complimente,pot s-o mai repet cat de curand,este reusit si super,va invit la o felioara,pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • pentru pandispan:
  • 200 gr faina 00.
  • 50 gr amidon.
  • un plic de praf de copt.
  • 4 oua proaspete.
  • 200 ml ulei de orez sau de floarea soarelui.
  • coaja rasa de la 2 lamai.
  • jumate de pastaie de vanilie.
  • 5 linguri de limoncello.
  • Pentru baia de limoncello:
  • 300 ml apa.
  • 100 gr zahar dupa gust.
  • 5 linguri de limoncello.
  • Pentru crema patisera cu limoncello:
  • 500 ml lapte.
  • 3 galbenusuri.
  • 100 gr zahar.
  • coaja de lamaie rasa.
  • o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie.
  • 50 gr amidon.
  • 200 ml frisca pt batut.
  • 3 linguri de limoncello.
  • Pentru decor:
  • 500 gr capsuni.
  • un plic de gelatina.
  • frisca daca dorim pt partile laterale.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima de capsuni:

Pregatirea pandispanului e simpla:batem bine albusurile cu 100 gr de zahar si un pic de sare pana devine spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si apoi adaugam si uleiul treptat ca la maioneza, devine o crema. Adaugam si coaja de lamai rase, vanilia si amestecam si albusurile invartind de jos in sus cu grija. Apoi adaugam si faina si amidonul si praful de copt dat prin sita, limoncello la urma. Compozitia o turnam in forma tapetata cu ulei si faina, dam la cuptor 35 minute la 180 grade.


Pregatim si baia de limoncello amestecam ingredientele,apa zahar si limoncello intr-un bol-


Pregatim si crema patisera:batem bine galbenusurile cu zaharul pana devine spuma, adaugam si coaja de lamaie rasa, pulpa de vanilie sau esenta si amidonul dat prin sita, amestecand pana se incorporeaza bine. Punem pe foc laptele cu o coaja de lamaie si pastaia care ne-a ramas, 2 linguri de limoncello daca dorim si lasam sa se incalzeasca bine, apoi adaugam la compozitia de oua cu un polonic incet incet si amestecand foarte bine ca sa nu faca cocoloase. Trebuie un pic de rabdare dar iese. Cand s-a treminat laptele din cratita atunci varsam toata compozitia inapoi in cratita si lasam pe foc invartind bine pana se ingroasa un pic, apoi o turnam intr-un bol la racit si acoperit cu folie transparenta. Daca vrem intre timp putem sa mai amestecam ca sa se raceasca mai repede, la urma cand s-a racit bagam mixerul un minut ca sa trezim crema, apoi adaugam si frisca care am batut-o in prealabil cu un pic de zahar si amestecam incet incet pana se amalgameaza crema. Daca vrem o aroma mai tare adaugam si 2-3 linguri de limoncello la urma. Lasam la odihnit pana asamblam tortul.


Asamblarea:o felie de pandispan udat cu baia de limoncello, crema patisera, capsuni taiati bucatele, iar felie de pandispan udat si crema, apoi capsunii taiati pe jumate si aranjati, gelatina la urma ca sa nu se oxideze caspunii si sa dureze cat mai mult. Dar problema e ca nu dureaza, se tremina repede, e si normal!


Deci...Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

11.04.2012, 19:56

pai cred si eu sa nu iti ramana ,la cum arata ......

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:24

super arata!

alba_zori 1

12.07.2012, 21:37

multumesc foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni