Tort Joffre

de simona119 in Torturi, 9 Mar 2012 | 4585 vizualizari

 

Cel mai bun tort de ciocolata din lume :)

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 6 oua
  • 100g zahar tos
  • 50g cacao
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Joffre:

Intr-un vas, amestecati untul cu 200 g zahar pudra si 6 galbenusuri adaugate pe rand pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Separat, puneti pe foc 5 linguri de apa cu 100 g zahar tos si 50 g cacao, si amestecati incontinu pana cand zaharul se topeste si obtineti un sirop mai gros de ciocolata. Dupa ce se raceste, incorporati siropul in compozitia initiala. Impartiti crema obtinuta in doua parti egale: 1 parte o tineti la frigider pentru ornat, iar peste cealalta parte adaugati albusurile batute spuma si 1 lingura cu varf de faina. Adaugati compozitia aceasta intr-o tava cu fund detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina, si dati totul la cuptorul incins la 200 grade pentru aprox. 30 minute. Incercati aluatul cu furculita pentru a vedea daca este gata.


Dupa ce se raceste blatul, il puteti orna cu crema din frigider.


Pofta buna :)

 

TIPS-URI

1

folositi unt cu indice de grasime foarte ridicat, peste 80%

2

scoateti untul si ouale din frigider cu cel putin 1 ora inainte de a va apuca de tort

3

cand adaugati ingredientele in vas pentru sosul de ciocolata, adaugati intai apa, apoi ingredientele solide - astfel evitati riscul ca zaharul sa se lipeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joffre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

09.03.2012, 21:55

Posibil ai avut o tava mai mare( mai intinsa, poate ai turnat siropul mai cald in compozitie sau poate albusurile nu au fost batute bine ca pentru bezea...nu stiu altfel, am incercat sa imi dau seama...dar nu reusesc sa te pot ajuta...poate revine Simona

VERONICA2607 1

10.03.2012, 21:51

superb tort

simona119 1

12.03.2012, 08:49

Pt heavymetal: blatul intr-adevar se turteste putin in momentul in care se raceste - gandeste-te ca este crema de ciocolata bagata la cuptor, deci nu are cum sa creasca foarte mult. In ceea ce priveste blatul foarte mic - te referi la diametru sau la grosime? Daca vorbim de diametru, inseamna ca tava pe care ai folosit-o era foarte mica. Te rog sa-mi dai mai multe detalii, ca sa te pot ajuta. In principiu, acest tort asa iese...cu blatul subtire

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata - de post