Tort jucăuş

de botcrina in Torturi, 27 Iul 2014 | 1123 vizualizari

 

Acest tort l-am făcut când a împlinit fiul meu 4 ani pe data de 12.11.13 şi a fost foarte încântat.

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g de finetti
  • 300 ml frişcă
  • 100 g dulceaţă de afine
  • 3-4 cuburi ciocolată pentru decor
  • fulgi de fistic pentru decor
  • bezele
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort jucăuş:

Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte.


Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi gălbenuşurile şi făina cernută îîn prealabil.


Cu ajutorul unei spatule amestecăm uşor de jos în sus pentru ca să nu se lase.


Într-o tigaie aranjăm hârtie de copt şi turnăm compoziţia în tavă.


Dăm tava la copt aproximativ 30 de minute la 180 de grade.


Frecăm fientti-ul până devine foarte cremos, apoi batem 100 ml frişca şi o amestecăm cu crema de finetti. Crema astfel obţinută va fi folosită la umplerea tortului.


Scoatem tortul şi îl lăsăm la răcit, după care îl tăiem în două şi umplem cu crema de mai sus.


Pentru decor batem şi restul de frişcă pe care apoi o amestecăm cu dulceaţă de afine. Acoperim tortul cu această cremă şi presărăm deasupa fulgi de fistic, bucăţi de ciocolată şi aranjăm frumos bezele pe margini.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort jucăuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

botcrina 1

29.07.2014, 09:35

Multumesc Anca!

botcrina 1

29.07.2014, 09:36

Multumesc Mamaie!

botcrina 1

29.07.2014, 09:37

Multumesc Daniela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata