Desert tort juma de centenar (reteta 1200)

de Constelatialeu in Torturi, 20 Oct 2018 | 3225 vizualizari

 

Este vorba despre jumatatea mea care pe 22 Oct implineste juma` de centenar...e drept ca l-am serbat un pic mai devreme , ca lunea se zice ca nici iarba nu creste....emoticon tavalit pe jos de ras.....ca nu creste iarba lunea, nu de altceva Am pregatit blaturile si cremele acasa si de asamblat l-am asamblat ''la mosie'' unde am facut o petrecere rurala... ...:D...LA multi ani, Valentin Alexandru ! Te iubim....

 

INGREDIENTE

  • Blat 28 cm
  • 12 oua medii
  • 12 linguri zahar
  • 14 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • Blat 18 cm
  • 4 oua
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • Sirop
  • 600 ml apa
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema de unt cu dulceata de fragi
  • 10 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt Pilos 82% grasime
  • cca 200 g dulceata de fragi
  • Crema ciocolata
  • 200 g ciocolata neagra
  • 230 ml frisca lichida
  • 250 ml frisca lichida se mixeaza la final in crema
  • Pentru ornat
  • Choco sticks cappuccino
  • visine conservate
  • bomboane trufe razuite
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort juma de centenar (reteta 1200):

Am pregatit blaturile cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi.

Blat 28 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor, apoi am incorporat si faina si nucamacinata, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt si am turnat blatul in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. 

Blat 18 cm. Procedam la fel ca la blatul mare.

Sirop. Punem apa cu zaharul la fiert, lasam sa dea in cateva clocote, apoi tragem de pe foc si punem esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca.

Crema de unt cu dulceata de fragi: Untul la temperatura camerei il frecam foarte bine, sa devina spumos. Separat punem apa cu zaharul sa fiarba ( 120 grade C) sau pana face multe basicute deasupra, cum se vede si in fotografie. In vasul robotului punem galbenusurile si apoi turnam siropul fierbinte si mixam pana se raceste siropul, apoi adaugam dulceata de fragi. Peste untul spumos, punem putin cate putin din amestecul de galbenusuri cu sirop de zahar, amestecam usor sa nu taiem crema.

Crema de ciocolata:Ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de abur pana se topeste ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la racit cateva ore sau pana adoua zi, cand mixam bine pana, apoi adaugam si restul de 250 ml frisca lichida si continuam sa mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare : Taiem blaturile in cate 4 parti. Asezam intai din blatul mare prima parte si o insiropam, apoi intindem crema de unt, a doua parte de blat, insiropam, intindem crema, a treia parte blat, insiropam si intindem crema, a patra parte de blat insiropam si intindem crema de unt. Asezam in centru prima parte din blatul mic, insiropam si intindem crema, procedam la fel pana terminam cele patru parti de blat. Imbracam tortul cu crema de ciocolata si ormam tot cu crema de ciocolata, decoram cu visine si sticksuri cappuccino si radem bomboane trufe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort juma de centenar (reteta 1200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bucataras Anca 1

22.10.2018, 16:41

Muaaaama! Eu acum am vazut minunata asta de tort si de cifra! Sa fiti fericiti si sanatosi, oameni buni! Felicitari Clementina, esti foarte tare! Sa ai mereu atata energie si sa te bucuri de Vali al tau inca jumate de centenar

Constelatialeu 1

22.10.2018, 22:48

Multumesc dragutilor !

mihaelar63 1

23.10.2018, 12:04

La multi ani , Vali !!!! Sa fiti sanatosi si fericiti . Sa aveti mereu in jur oameni de nadejde , buni prieteni asa cum sunteti si voi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de gutui