Tort Krantz

de La Ancuta in Torturi, 8 Sep 2015 | 5930 vizualizari

 

La multi ani tuturor sarbatoritilor!!! Sa fiti sanatosi si fericiti!!! :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 160 g faina
  • Crema:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 300 g unt
  • 2/3 crocant de nuci
  • Crocant de nuci:
  • 150 g zahar
  • 150 g samburi de nuca
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar ars
  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krantz:

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare. La final adaugam faina

amestecata cu nuca macinata si o incorporam usor, cu miscari de jos in sus.


Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm), tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul la foc potrivit pana cand trece testul scobitorii (~ 25 min.).


Scoatem blatul pe un gratar de bucatarie si lasam pana se raceste apoi il taiem in trei foi.


Intre timp preparam crocantul de nuci. Punem zaharul pe foc mic si lasam pana cand se topeste si devine auriu. Adaugam samburii de nuca si amestecam bine. Dam de pe foc si intindem compozitia pe o foaie de copt. Lasam sa se raceasca

apoi o maruntim in robotul de bucatarie.


Separat pregatim crema. Mixam ouale cu zaharul pana se ingroasa apoi adaugam laptele in fir subtire si amestecam. Punem compozitia pe baie de abur si fierbem pana se ingroasa si se tine pe lingura. Dam apoi de pe foc adaugam extractul de vanilie si lasam sa se raceasca.


Intr-un vas mixam untul moale, pana cand devine spumos. Adaugam treptat crema de oua si mixam continuu. La final adaugam 2/3 din crocantul de nuci si amestecam bine.


Pentru sirop topim zaharul pana devine auriu apoi adaugam apa si lasam sa fiarba pana cand se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca si adaugam romul.


Pe un platou asezam o foaie de blat pe care o insiropam putin. Intindem o treime din crema si nivelam. Acoperim cu a doua foaie insiropata peste care intindem inca o treime de crema. Punem si ultima foaie insiropata iar cu restul de crema imbracam tortul inclusiv pe laterale.


Ornam tortul cu crocantul de nuci ramas si eventual cu moate de frisca.


Dam la frigider pentru 3-4 ore iar apoi putem portiona.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

09.09.2015, 11:09

Ce tort delicios!

corana 1

15.09.2015, 15:41

E timpul sa faci bani! Foarte multi romani au fost surprinsi in mod placut de seriozitatea acestei oferte! Avem un sistem performant de instruire si oferim contract care sa garanteze plata rezultatelor! Deci, suntem extrem de seriosi! Vino in echipa noastra si pregateste-ti viitorul! Incepe sa castigi bani! Te invatam noi tot ceea ce trebuie sa faci! Pentru detalii, cauta-ne la adresa de email: corana22@yahoo.com

Alexandra Burz 1

31.01.2016, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32