Tort Latte Machiato

de anca_rm in Torturi, 24 Feb 2014 | 4038 vizualizari

 

Este un tort fresh , pe baza de iaurt . Reteta am vazut-o la Laura Sava ...eu zic ca merita incercat .
De Dragobete meritam ceva bunnnnnn

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  •  125 gr. unt moale
  •  un varf cutit de sare
  •  125 gr. zahar (4 linguri)
  •  1 pachetel zahar vanilat
  •  2 oua mari
  •  125 gr. faina (6 linguri )
  •  1 lingurita cu varf praf de copt
  •  3 linguri mari lapte
  • Pentru crema de iaurt
  •  750 gr. iaurt grecesc
  •  200 gr. zahar (7 linguri )
  •  2 pliculete zahar vanilat
  •  200 ml. frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca (1cutie mica)
  •  5 foi gelatina sau 10 g. granule de gelatina
  • Pentru crema de nes
  •  450 gr grecesc
  •  3 linguri cafea solubila
  •  3 foite gelatina sau 5 g. granule de gelatina
  •  100 ml. frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Latte Machiato:

Blat:


Preincalzeste cuptorul la 180 grade


In timp ce se incalzeste cuptorul pregatim o forma de tort cu pereti detasabili , si cu diamtre de 23 cm , pe fundul formei punem hartie de copt


Intrun castron untul cu zaharul se mixeaza pana devine cremos si nu se mai simte zaharul , apoi adaugam pe rand cate un oua , avand grija sa amestecam foarte bine dupa fiecare.


Faina o amestecam cu praful de copt (nu este obligatoriu , dar este mai bine asa ) si amestecam in untul amestecat cu zaharul in paralele cu laptele (2 -3 linguri de faina si una de lapte , amestecand continuu )


Aluatul in turnam in tava si il nivelam . Dam la cuptor pentru 20 minute , aproximativ


Lasam aluatul sa se raceasca si luam de sub el hartia de copt dupa care il asezam din nou in forma.


Crema alba:


Batem cu mixerul iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand se topeste.

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece comform instructiunilor de pe plic .


In gelatina topita se ia cate o lingura de crema si se amesteca dupa care incorporam in iaurtul batut cu zahar


Frisca o batem tare si se adauga si ea in crema de iaurt


Punem 2/3 din cantitatea de crema peste blat , nivelam si dam la frigider pentru jumate de ora . Restul cremei o lasam la temperature camerei .


Crema de cafea:


Iuartul il amestecam cu zaharul pana nu se mai simt granulele de zahar , si aduagma si nesul granule , sau praf .


Pregatim gelatin comform instructiunilor de pe plic , adaugam in gelatin topita o lingura de iaurt si dupa aceea turnam tot peste iaurtul cu zaharul , amestecam energic .


Batem frisca tare si o adaugam si pe ea in crema .


Scoatem din frigider blatul cu crema alba si punem peste aceasta crema cu gust intens de cafea .


Nivelam si dam din nou la frigeder inca vreo 15 minute .


Dupa acest timp punem deasupra crema alba ramasa , nivelam si dam din nou la fdrigeder .


Trebuie sa stea macar cateva ore , dar ar fi bines a stea peste noapte.


Se orneaza dupa cum place . Eu am folosit diferite ornamente de ciocolata .

 

TIPS-URI

1

sa respectati timpii de tinut in frigider , altfel se va amesteca crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Latte Machiato" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

anca_rm 1

25.02.2014, 08:52

Corina multumesc

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:36

Ce grozavenie de tort!

anca_rm 1

25.02.2014, 11:01

Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache de ciocolata si visine