Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult
.
Blatul: freci galbenusurile cu 8 lg zahar, apoi adaugi 3 lg apa, praf de copt, 5 lg faina si 2 lg cacao.Separat bati albusurile cu putina sare, dupa care se amesteca usor cu cealalta compozitie. Se tine la cuptor 20 minute ( sanu pana este gata).Se pot face doua blaturi sau unul si il taiati in doua.
Crema:amesteci galbenusurile cu 150 g zahar si 100 ml apa. Se fierb pe baie de aburi, 15 minute.Se lasa la racit.
Se amesteca 250 g unt cu 2 lg cacao si se adauga treptat crema de galbenusuri.Crema se tine la frigider 2-3 ore (sau mai mult pana se intareste)
Glazura:Se amesteca untul pana iese apa din el, apoi se adauga 4 lg zahar pudra si cacao.
Pe primul blat se pune jumatate din crema ; apoi se aseaza al doilea blat. Se pune restul de crema deasupra, iar pe margine se intinde glazura.Se aseaza trandafirii.
Tortul se tine la frigider cateva ore.
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult