Tort ''Mada''

de Constelatialeu in Torturi, 28 Mai 2013 | 15616 vizualizari

 

Azi e ziua unei fete dragi mie si i-am facut un tortulet, sper sa-i placa surpriza...Am facut eu niste combinatii pe acolo, zic eu gustoase si cine nu zice ca mine il bag in cusca leului... Pana la proba cu degustatul ma laud singura, nu de alta dar e dimineata si nu vad tastele bine...
PS.Am testat cantarul pe care l-am primit si mixerul pe care mi l-am cumparat.....
Sectiune la tort n-am,trebuie sa-l predau sarbatoritei un pic mai tarziu si musai sa fie intreg...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 g cacao
  • 3 linguri faina
  • 10 oua
  • Crema de ciocolata
  • 1 pachet de unt
  • jumatate din compozitia de blat inainte sa se adauge albusurile si faina
  • 200 g capsuni bine coapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 160 g smantana groasa
  • 50 g zahar
  • 15 g gelatina
  • Crema de diplomat
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 15 g gelatina
  • 300 g frisca hulala
  • 1 cutie cu ''Ceva fin '' de la Delaco
  • cca 20-25 de capsuni
  • Glazura
  • 1 plic de top gel rosu
  • Pt.ornat
  • frisca din smantana
  • pepite de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Mada'':

Blat:

400 g zahar amestecat cu 100 g cacao si 100 ml apa se pun pe foc sa fiarba pana s-a topit zaharul. Se lasa la racit cca 15 -20 minute, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca repede. Se imparte compozitia in doua. Intr-o parte se amesteca cele 3 linguri de faina si cu albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea. Se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

Crema de ciocolata:

Frecam bine pachetul de unt pana devine o crema spumoasa, adaugam cealalta jumatate din compozitia de mai sus, amestecand usor. Capsunile le zdrobim ca la piure si le incorporam in crema. Separat preparam pe baie de abur smantana cu ciocolata si zaharul pana se omogenizeaza totul ,sa nu fiarba. Gelatina o hidratam cu 50 ml apa rece si o adaugam in compozitie, dupa ce am tras-o de pe foc si am lasat-o 10 minute sa se raceasca. Apoi omogenizam totul in crema de unt .

Crema de diplomat:

Ouale cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul. Hidratam gelatina cu 50 ml apa rece si o incorporam in oua dupa ce le-am luat de pe foc. Frisca o mixam bine pana se intareste si adaugam in ea  cutia cu "Ceva fin", apoi crema de oua cu gelatina. Omogenizam si incorporam in ea capsuni taiate, lasam cateva pentru ornat.

Asamblare:

Blatul taiat in trei. Asezam prima foaie apoi punem inelul de la forma de copt, adaugam crema de ciocolata, foaia a doua crema diplomat jumatate din ea, ultima foaie si deasupra crema diplomat. Ornam cu capsuni si turnam gel topul rosu, pregatit dupa instructiunile de pe pachet. Dam la rece si a doua zi il ornam cu frisca si pepite de ciocolata.

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

in top gel eu am adaugat zahar,dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Mada''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de foietaj cu Ceva Fin