Tort Mickey Mouse

de Andrews in Torturi, 17 Ian 2015 | 4755 vizualizari

 

Tortul Mikey Mause l-am facut cu mult drag pentru un baiat tare dragalas.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat vom folosii urmatoarele ingerediente:

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • 100 gr unt topit
  • 6 linguri faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema de ciocolata vom folosi ingredientele:

  • 750 mil Lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 4 galbenuse de oua
  • 200 gr ciocolata
  • 1/2 esenta de rom
  • 100 gr.unt
  • 4 linguri de faina sau amidon alimentar
  • Pentru ornare folosim 150 de ml frisca lichida
  • Pentru a insiropa blaturile am folosit
  • 1 l de apa si 250gr. de zahar si 1 fiola de esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mickey Mouse:

Pentru blat luam cele 4 oua si le batem spuma apoi  adaugam cate o lingura zahar si amestecam cu mixerul in continuare pana se ingroasa si adaugam untul topit ( intre timp s-a racit)continuam sa mixam si adaugam esenta de rom apoi adaugam faina, zaharul vanilat, praful de copt si cacao si le amestecam cu o spatula de silicon si turman in  forma ( eu am forma cu MICKEY MAUSE  daca voi nu aveti lucti o forma rotunda  de  25 x25  si alte 2 forme rotunde de masura celor de briose  si introduceti forma /formele la cuptor .

Crema de ciocolata:

1.punem  laptele intr-o cratita  adaugam galbenusurile, zaharul, ciocolata  si faina sau amidonul si esenta de rom, le amestecati bine pentru a nu se forma cocoloase dupa ce ati amestecat bine puneti cratita  pe aragaz si invartiti mereu pana se ingroasa bine.

2.dupa ce ati  dat la o parte cratita de aragaz adaugati untul si amestecati bine pana se topeste untul .

Cat ati preparat crema s-a copt si blatul si-l scoateti din cuptor si il lasati  la racit

Dupa ce s-a racit taiati blatul in trei si incepeti montarea - un blat  il insiropati si adaugati crema apoi puneti blatul 2 insiropati si adaugati crema si in finat blatul trei pe care si pe acesta il insiropati si il inveliti intr-un strat subtire de frisca apoi puneti crema de ciocolata in pos si incepeti sa-l ornati in partea de sus, nasul , forma ochilor  cu crema de ciocolata  iar fata o faceti cu frisca  si pentru a face limba rosie folositi colorant alimentar pasta sau puneti un pic de zeama de la  visine in frisca .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mickey Mouse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

18.01.2015, 10:56

Frumos!

marcela1979 1

18.01.2015, 11:32

super frumos si gustos

MotanLaOale 1

19.01.2015, 08:54

frumos

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Mickey Mouse