Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie

de anomisana in Torturi, 7 Feb 2012 | 5847 vizualizari

 

Tot pentru aniversarea Casandrei, am făcut un tort şi pentru acasă, de data asta cu cremă de lămâie, iar personajul principal tot Mikey Mouse.

 

INGREDIENTE

Cremă ganash
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 gr ciocolată albă
Cremă lămâie
  • 7 ouă
  • 750 ml lapte
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 250 ml suc de lămâie
  • răzătură de lămâie
  • 150 gr zahăr
  • 100 gr amidon
  • 20 gr gelatină
Jeleu
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 lingură amidon
  • sos de zmeură
Alte ingrediente
  • 2 foi de tort
  • 2 foi de napolitană
  • pastă de zahăr
  • creioane decorative Dr Oetker
  • ciocolată menaj
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie:

Mai întîi am făcut crema ganash din 200 gr ciocolată albă mărunţită şi topită în 200 ml frişcă lichidă. Am lăsat-o să se răcească bine, apoi am mixat-o până am obţinut o spumă fină. 

Pentru crema de lămâie am stors mai întâi 4 lămâi în timp ce am încălzit laptele amestecat cu frişca lichidă. Am bătut ouăle cu zahărul până s-au albit şi compoziţia a devenit spumoasă. Am adăugat zahărul amestecat cu amidon, apoi răzătura de lămâie. Am adăugat laptele călduţ, apo sucul de lămâie şi am pus la fiert pe baie de aburi până crema a căpătat o consisteţă ca de smântână groasă. După ce s-a răcorit crema, am adăugat gelatina înmuită în apă rece şi dizolvată la microunde. La sfârşit am adăugat crema ganash.

Într-un inel de tort am pus un blat de tort, am însiropat cu un sirop simplu din zahăr şi apă. Am pus un strat de cremă, apoi un strat de jeleu, o foaie de napolitană, un strat de jeleu, cremă, apoi un blat, jeleu şi ultima foaie de napolitană. Am strâns folia şi am dat la rece câteva ore.

Pentru decor am uns tortul cu puţină cremă, apoi am îmbrăcat în pastă şi am decorat cu ciocolată şi creioane de la Dr Oetker. 

 

TIPS-URI

1

Dacă nu puneţi crema pe baie de aburi, o să se taie.

2

Ar fi trebuit să pun după al doilea strat de cremă napolitana, jeleul şi ultimul blat. Din pricină că am lăsat napolitana ultima, s-a lipit de platou şi am tăiat cu dificultate feliile.

3

Poate ar fi mai bine să puneţi întîi sucul de lămîie şi apoi laptele. Am avut emoţii când am avut impresia că se taie crema şi am pus-o imediat pe baie de aburi, deşi iniţial o pusesem la fiert pe flacără directă. Durează destul de mult până se leagă, dar măcar a ieşit bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mikey Mouse cu cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anomisana 1

05.03.2012, 12:01

Multumesc frumos pentru urari si pentru flori. Sunteti fenomenali .

Bya Ralu 1

14.03.2012, 17:20

ce frumos e!imi place mult[bs11]

Bya Ralu 1

14.03.2012, 17:21

nu mi-a iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel