Tort padurea neagra

de ela in Torturi, 2 Ian 2010 | 4305 vizualizari

 

putin altfel decat cel dupa care este facut

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 230gr zahar
  • 8 linguri faina
  • 20gr-jumatate plic-budinca cacao
  • un plic praf copt
  • 1kg frisca
  • 150gr ciocolata amaruie sau fulgi ciocolata din comert
  • Ptcrema  si ornare:
  • un borcan compot visine fara samburi750gr
  • 3 lingurite amidon
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic intaritor frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padurea neagra:

Reteta de AICI m-a inspirat in acest tort.


Se pun la scurs visinele.Se separa albusurile si se mixeaza cu un praf de sare,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa,praful debudinca si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina.Se coace 20min la cuptor,se scoate si se lasa la racit.Cand blatul este rece se taie in trei,se insiropeaza cu putina zeama de compot.Deasupra primelor doua blaturi se pun visinele.Se dizolva amidonul cu 3lingurite zeama de compot,restul de zeama se pune cu zaharul vanilat intr-un vas si se da un clocot,se ia vasul de pe foc si se lasa la racit dpa care se repartizeaza pe visinele de pe cele doua blaturi.Vvne un blat,sosul visine,frisca batuta cu un intaritor de frisca si amestecata cu fulgi de ciocolata,inca un blat cu sos,visine si frisca si ultimul blat uns cu frisca si stropit cu fulgi de ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ela 1

02.01.2010, 16:45

aveti reteta pt tortul padurea neagra,TEO

ela 1

02.01.2010, 16:47

ARATA BINE SI IN INTERIOR DAR NU AM POZE.Nu iti va parea rau daca il faci e bun,nu te saturi de el

Teo 1

02.01.2010, 16:55

stii,Ela,dupa ce vezi felia ,atunci iti ploua in gura.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Octavia