Tort Padurea Neagra

de epurasha2bb in Torturi, 13 Ian 2013 | 4990 vizualizari

 

am incercat o varianta mai altfel dupa ce am vazut o idee la frumoasa Ana Maria Ciolacu pe blog http://www.justlovecookin.com/2012/07/raspberry-black-forest-cake-tort-padurea-neagra-cu-zmeura.html care la randul ei dadea o sursa pe aici http://chocolateandcarrots.com/2011/03/chocolate-raspberry-forest-cake-birthday si bine am facut fiindca mi-a placut foarte mult ceea ce va doresc si voua :) pup

 

INGREDIENTE

pt.blaturile negre:

  • 1/3 căni chips-uri ciocolata neagra
  • 1/2 ceasca de cafea fierbinte preparată
  • 3 căni de zahăr
  • 2 1/2 cesti făină
  • 1 1/2 cani pudră de cacao
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurite de sare
  • 5 oua mari
  • 3/4 ceasca de ulei vegetal
  • 1/2 ceasca de frisca vegetala
  • 4 lingurite de esenta de rom

Pt.crema :

  • 1 cutie de 1kg frisca vegetala tip Meggle.
  • 1 ciocolata alba de menaj Codruta
  • Cirese din dulceata, ½ borcan
  • Cateva linguri de dulceata de trandafiri (doar siropul fara petale )

Pt.decor :

  • 1 cutiuta fulgi de ciocolata neagra

Pt.braduti :

  • cicolata neagra de menaj Codruta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Preparare:


Preincalziti cuptorul la 300 °.

Ungeti si dati cu faina 3 tavite de tort.


Intr-un castron de marime medie, se toarna cafeaua fierbinte peste chips-uri de ciocolată. Lasati –le să stea timp de câteva minute, și se amestecă până se topește ciocolata.

Intr-un castron mare amestecati împreună zahărul, făina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Intr-un bol bateti cu mixerul electric ouale pana se ingroasa si adaugati si putina esenta de rom.

Adaugam usor uleiul, frisca, esenta de rom și amestecul de ciocolata topita in amestecul de ouă si batem cu un tel de mana până la omogenizare totala.

Adaugam si restul ingredientelor uscate si amestecam usor pana se incorporeaza bine..

Impartim compozitia in 3 parti egale pentru ca e ideal sa coacem 3 blaturi diferite dar puteti coace si 2 separat (cum am facut eu) pastrand unul de baza mai gros si un al doilea taiat in doua dupa ce s-a copt.

In fucntie de cuptor (electric sau cu gaz coceti pana trec testul cu scobitoarea.Raciti blaturile si daca vreti le mai puteti insiropa dar sunt destul de bune si asa.Eu am avut cam ½ cutie de compot ananas ramas si l-am folosit la primul blat ca era ma gros.Se poate ins aface sirop simplu de zahar cu apa.Caramelizati putin zaharul si adaugati apa si putina esenta de rom si iese foarte bun.

Trecem la crema alba:batem frisca vegetala , adaugam si 1 pliculet de intaritor de frisca, adaugam si ciocolata alba topita la microunde 3 minute.


Asezam primul blat insiropat , intindem un strat generos de crema alba, presaram ciresele amestecate cu dulceata de trandafiri fara petale si iar crema alba.Apoi blatul al doilea si iar repetam si apoi blatul al treilea dupa care imbarcam totul in crema alba si lasam la rece.


Topim ciocolata neagra la microunde si cu o punguta rupta la un colt sau un posh desenam pe o tava cu hartie de copt bradutii de ciocolata .Dam la rece 2 minute si sunt gata.Se vor aseza pe lateralele tortului iar in mijloc punem fulgii de ciocolata si presaram in cerc iar ciresele din dulceata.


A IESIT FOARTE BUN.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

epurasha2bb 1

14.01.2013, 23:37

ditto

diana_k 1

15.01.2013, 09:38

un tort foarte bun

epurasha2bb 1

16.01.2013, 20:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu menta