Tort panza de paianjen

de tarasmariana in Torturi, 28 Apr 2014 | 3417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 150 gr margarina
  • Glazura:
  • 250 gr nutella
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru insiropat:
  • sucul de la cu compot de piersici
  • Ornat:
  • 1 ciocolata alba
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort panza de paianjen:

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri,se bat bine pana devin tari,se adauga cate o lingura de zahar,si se bat bine,apoi se dauga cate un galbenus pe rand,se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu hartie de copt.Se pune la cuptorul preincalzit la 170°c depinde de fiecare aragaz,se lasa cam 30 de min.,apoi se face testul cu scobitoarea.


Crema:se amesteca bine faina,cacaoa si zaharul,se adauga totul in laptele rece,se incorporeaza toate si se pune la foc mic,se amesteca bine pana se ingroasa,se da deoparte si lasa la racit(nu de tot sa devina calaie)se adauga margarina si esenta de rom si se amesteca bine.


Glazura:se pune la bain-marie nutella pana se inmoaie se da deoparte,se amesteca impreuna cu mascarpone.


Asamblare:se taie blatul in doua,se insiropeaza primul blat se pune crema,al doilea blat si iar se insiropeaza,la final se toarna glazura si se intinde uniform si pe margini.Se orneaza cu ciocolata alba se topeste la bain-marie cu putin lapte apoi se pune intr-o punga de ornat cu un orificiu mic si se dau formele ca in imagine.Am trasat cu scobitoarea peste ciocolata alba.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort panza de paianjen" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

laura_n 1

29.04.2014, 17:39

foarte frumos

tarasmariana 1

29.04.2014, 18:26

Multumesc laura

tarasmariana 1

29.04.2014, 18:29

BINE VAM GASIT,sunteti minunati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Tort " Merci"