Tort de caramel

de Bianca20 in Torturi, 4 Apr 2013 | 3306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • piscoturi;
  • 300 ml cafea tare (pregatita);
  • zeama de portocala sau esenta de rom;
  • Crema:
  • 150 ml lapte;
  • 2 galbenusuri;
  • 7 linguri zahar;
  • cacao;
  • 1 plic gelatina;
  • 200 ml smantana;
  • 1 lingurita zahar vanilat;
  • zeama de portocala;
  • Decor:
  • o ciocolata amaruie;
  • 2 lingurite de lapte;
  • cacao;
  • 2 lingurite de zeama de portocala;
  • banana;
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de caramel:

Crema:


Zaharul se pune la caramelizat la foc mic dupa care se adauga treptat laptele si se amesteca pana cand se topeste tot. Galbenusurile se amesteca cu 1-2 linguri cacaoa si 2 linguri de lapte, dupa care se incorporeaza in crema de zahar. Se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa la racit.


Gelatina se amesteca cu 5 linguri de apa si se pune la cald, daca mai este nevoie se mai poate adauga apa. Smantana se bate frisca cu lingurita de zahar vanilat si se amesteca cu crema de zahar racita. Dupa ce se amesteca bine se adauga si gelatina si se mai amesteca un pic dupa care se da la racit. Se poate adauga dupa gust si un pic de zeama de portocala.


Cafeaua pregatita se amesteca cu zeama de la o portocala sau cu o sticluta de esenta de rom, dupa gustul fiecaruia.


Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza pe o tava in orice forma doriti. Se pune un strat gros de crema care se intinde bine si cu grija peste piscoturi. Se mai aseaza un strat de piscoturi si crema ramasa pentru ornat.


Ciocolata se topeste cu laptele sau cu zeama de portocala. Se intinde subtire pe o folie si se lasa la racit. Se poate orna cu ciocolata topita sau cu cacao presarata, banane sau cu o alta crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

babi5 1

25.06.2013, 20:46

andreea1050 1

25.07.2013, 21:51

andreea1050 1

25.07.2013, 21:53

Pare foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!