Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure

de RuxyRux in Torturi, 17 Iun 2015 | 6550 vizualizari

 

Ador acest tort...si cred ca va ramane definitiv preferatul meu!

Este incredibil de delicios, usor si foarte racoritor, recomandat fara doar si poate pentru sezonul de vara! Astazi am preparat doua torturi, unul special pentru a-l darui unei prietene foarte, foarte dragi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 227 gr zahar
  • 3 lingurite zeama de lamaie( in loc de crem tartar)
  • 1 lingurita otet de Modena
  • un praf de sare
  • 2 lingurite amidon(sau faina bine cernuta)

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust( in jur de 100 de grame)
  • vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri faina

Decor:

  • 300 ml frisca
  • zmeura proaspata
  • fructe de padure( congelate)
  • frunze de menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure:

Pentru a prepara blatul de Pavlova:

Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare apoi foarte bine cu zaharul pe care il punem in doua transe. Vom mixa in jur de 7  sau 8 minute sau pana nu mai simtim zaharul intre degete( probam). In compozitie punem zeama de lamaie, otetul si amidonul si amestecam cu grija sa se omogenizeze dar in acelasi timp sa nu se dezumfle bezeaua.

Trasam pe o foaie de copt un cerc cu ajutorul unei farfurii de ciorba intoarsa cu fata in jos, apoi punem foaia pergament pe o tava (eu am folosit tava de cuptor).

Punem  spuma de albus cu o lingura apoi usor ii dam forma de blat, practic construim blatul direct pe pergament.

La cuptorul incins la 150 de grade coacem blatul timp de 50 de minute.

Intre timp preparam crema de vanilie:

Punem laptele si vanilia pe foc si il infierbantam.

Mixam galbenusurile cu zaharul si cu putin lapte din total, adaugam si faina si amestecam foarte bine. Turnam  totul in laptele fierbinte si amestecam sa nu existe cocoloase. Eu am tinut crema pe foc in jur de 7 minute, amestecand tot timpul ca sa nu se prinda de vas. Am racit bine crema.

Am scos blatul si l-am intors( dupa ce s-a racit putin) pe un platou prin rasturnare in aer.

Apoi restul e simplu, punem crema de vanilie, imbracam tortul in frisca punem deasupra fructe de padure si desigur il decoram dupa inspiratie.

E minunat de bun!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu cirese si mascarpone