Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure

de RuxyRux in Torturi, 17 Iun 2015 | 2108 vizualizari

 

Ador acest tort...si cred ca va ramane definitiv preferatul meu!

Este incredibil de delicios, usor si foarte racoritor, recomandat fara doar si poate pentru sezonul de vara! Astazi am preparat doua torturi, unul special pentru a-l darui unei prietene foarte, foarte dragi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 227 gr zahar
  • 3 lingurite zeama de lamaie( in loc de crem tartar)
  • 1 lingurita otet de Modena
  • un praf de sare
  • 2 lingurite amidon(sau faina bine cernuta)

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust( in jur de 100 de grame)
  • vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri faina

Decor:

  • 300 ml frisca
  • zmeura proaspata
  • fructe de padure( congelate)
  • frunze de menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure:

Pentru a prepara blatul de Pavlova:


Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare apoi foarte bine cu zaharul pe care il punem in doua transe. Vom mixa in jur de 7 sau 8 minute sau pana nu mai simtim zaharul intre degete( probam). In compozitie punem zeama de lamaie, otetul si amidonul si amestecam cu grija sa se omogenizeze dar in acelasi timp sa nu se dezumfle bezeaua.


Trasam pe o foaie de copt un cerc cu ajutorul unei farfurii de ciorba intoarsa cu fata in jos, apoi punem foaia pergament pe o tava (eu am folosit tava de cuptor).


Punem spuma de albus cu o lingura apoi usor ii dam forma de blat, practic construim blatul direct pe pergament.


La cuptorul incins la 150 de grade coacem blatul timp de 50 de minute.


Intre timp preparam crema de vanilie:


Punem laptele si vanilia pe foc si il infierbantam.


Mixam galbenusurile cu zaharul si cu putin lapte din total, adaugam si faina si amestecam foarte bine. Turnam totul in laptele fierbinte si amestecam sa nu existe cocoloase. Eu am tinut crema pe foc in jur de 7 minute, amestecand tot timpul ca sa nu se prinda de vas. Am racit bine crema.


Am scos blatul si l-am intors( dupa ce s-a racit putin) pe un platou prin rasturnare in aer.


Apoi restul e simplu, punem crema de vanilie, imbracam tortul in frisca punem deasupra fructe de padure si desigur il decoram dupa inspiratie.


E minunat de bun!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

RuxyRux 1

19.06.2015, 21:43

Multumesc draga mea!

raluca95 1

19.06.2015, 21:53

Vaaaai Cat de bine arataaa

RuxyRux 1

03.07.2015, 08:15

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert tort polar cu banane