Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Torturi, 8 Iun 2013 | 6750 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de tort:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet margarina rama
  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 100 g fulgi de cocos
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 faina
Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • 7 cirese
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.


Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.


Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.


Turnam amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.


Lasam blatul la racit si pregatim crema.


Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.


Adaugam apoi fulgii de cocos si lasam budinca sa se raceasca.


Untul se mixeaza spuma.


Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste unt si mixam bine.


Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 4, pe orizontala.


Pastram 3 linguri de crema, iar restul o impartim in 3 parti egale.


Aseazam prima foaie pe o tava, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.


Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de cocos.


Mixam frisca tare, asezam o parte din ea deasupra tortului si presaram fulgi de cocos.


Facem cateva moate de frisca si asezam deasupra fiecarui mot cate o cireasa.


Dam tortul la rece peste noapte.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (71)

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 09:26

superb tort

Angelina_Elena 1

28.11.2013, 12:17

Multumesc Krysty!

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine si doua feluri de ciocolata