Tort pentru Denis

de mirela0911 in Torturi, 7 Feb 2012 | 3014 vizualizari

 

Pentru ca azi este ziua fiului meu, implineste 7 ani. Multa bataie de cap am avut pana m-am hotarat cum sa-l ornez. Reteta mai tarziu, acum doar poza (sper ca ma lasa!) ca nu am timp, trebuie sa ne pregatim de petrecere, dar o sa revin spre seara.
O invitam si pe Adinutza la o plimbare cu masina.
La multi ani Denis! La multi ani Adinutza!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 7 oua mari
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina 
  • 4 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Pt. blatul de bezea:
  • 6 albusuri
  • 250g zahar
  • 1 lg otet
  • un praf de sare
  • Pt.crema de ciocolata:
  • 200g ciocolata amaruie
  • 250ml frisca lichida
  • Pt.crema de portocale:
  • 400ml suc proaspat de portocale
  • 2-3 lg zahar
  • 3-4 lg amidon
  • 300g branza de vaci
  • 4-5 lg zahar pudra
  • 1 lgt.esenta de portocale
  • 1/2 plic gelatina
  • Pt. ornat:
  • frisca
  • felii de migdale
  • bombonele
  • imaginatie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Denis:

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la final se incorporeaza cu miscari usoare faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava (dreptunghiulara am facut eu) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt aproximativ 25-30 minute. Se lasa la racit.


Blatul de bezea: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si otetul si se bat bine pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se toarna spuma in aceeasi tava ca la primul blat, tava fiind unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic si usa intredeschisa in jur de 1 ora si 15 minute. Spuma trebuie sa se usuce.


Crema de ciocolata: Intr-o cratita se pune frisca si ciocolata rupta bucati, seaduce la punctul de fierbere si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da la rece pana se intareste dupa care se mixeaza bine.


Crema de portocale: Se storc portocalele pana obtinem 400ml suc. Punem 350 ml de suc la foc impreuna cu zaharul iar restul il amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba sucul, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cu telul pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Branza se amesteca bine cu zaharul pudra si esenta de portocale dupa care se incorporeaza crema racita. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic si se adauga compozitiei cu branza (la mine a fost nevoie pt. ca mi-a iesit crema moale).


Asamblarea tortului: Se taie primul blat in doua. Se insiropeaza primul blat cu suc de portocale, se unge cu crema de portocale, se aseaza cu grija blatul de bezea, crema de ciocolata si cel de-al doilea blat insiropat usor. Se unge cu frisca si se orneaza dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

Blaturile le-am pregatit inainte cu o zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Denis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

horia 1

11.02.2012, 13:15

referindu-ma acum la tort,pot spune ca-ti trebuie ceva indemanare si imaginatie,pentru a face asa ceva!
comentarii...nu mai am,sau cum spun unii cand raman cu gura cascata : no comment!!!

mirela0911 1

11.02.2012, 15:28

Multumesc Horia pt. urare si pt. aprecieri

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 10:51

foarte frumos tortul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si portocala