Tort pisica

de Doralinda in Torturi, 18 Iun 2013 | 4538 vizualizari

 

Ce e mai frumos cand vezi copiii cum se minuneaza de tortul lor?! Nu e greu de facut, doar trebuie rabdare!

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 6 oua
  • 340 gr zahar
  • putina sare
  • 160 gr faina care are praf de copt incorporat
  • 25 gr cacao pudra

Ptr crema:

  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 240 ml lapte cald
  • 115 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 160 gr zahar pudra
  • 175 gr ciocolata ptr topit

Ptr decor:

  • 120 ml lapte
  • 3 linguri coniac
  • putina frisca
  • fulgi de nuca de cocos
  • fulgi de ciocolata
  • 2 bomboane de ciocolata
  • 1 cireasa
  • glazura colorata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pisica:

Batem ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza si are culoarea lamaii. Amestecam cacao cu faina si puneti cate putin la compozitia de oua amestecand foarte usor fara sa se desumfle compozitia! Impartiti compozitia in doua tavi cu diametrul 23cm in care ati pus in prealabil foaie de copt si ati uns-o cu putin unt si coaceti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 30 min (atentie, daca cuptorul vostru e mai puternic, atunci coaceti la 160C). Cand scoateti blaturile din cuptor, le rasturnati cu grija pe o foaie de aluminiu presarata cu zahar pudra(ptr a nu se lipi) si apoi trageti usor foaia de copt apoi lasati blaturile sa se raceasca.


Crema :puneti un vas mai mare cu apa in care sa fiarba si inauntrul puneti o craticioara in care veti turna zaharul si faina.apoi turnati cate putin din laptele cald si amestecati in continu fara sa faca cocoloase pana se ingroasa crema. Bateti putin galbenusurile apoi luati 2 linguri din compozitia de faina si amestecati cu galbenusurile dupa care veti adauga la compozitie, lasand sa mai fiarba cca 5 min. Luati vasul de pe foc si puneti o jumatate din cantitatea de ciocolata rupta bucati si amestecati pana se topeste bine. Lasati deoparte sa se raceasca. Topiti in bainmarie restul de ciocolata si apoi lasati si aceasta sa se raceasca. Amestecati cu mixerul untul moale si zaharul pana se omogenizeaza bine apoi adaugati ciocolata topita. Incercati sa vedeti daca crema s-a racit bine si adaugati-o la compozitia de unt si amestecati pana s-a omogenizat.


Dintr-un blat, decupati o forma rotunda mai mica(cum e in poza) apoi urechile si coada o veti lua de pe lateral unde ati taiat rotund capul. Nu despartiti bucatile inca si taiati pe orizontal blaturile ptr a avea doua parti. Lasati deoparte partile de deasupra, apoi pe tava finala unde va ramane tortul, puneti partile de jos sub forma de pisica asa cum vedeti in poza. Amestecati laptele cu coniacul si turnati incet, jumatate din cantitate, peste blat.


Puneti apoi un rand de crema cca 3 sferturi, apoi puneti bucatile de blat de deasupra si la fel stropiti cu laptele, ocolind urechile, mijlocul coditei, picioarele si o dunga pe vericala la burtica, aici veti pune frisca dupa care fulgii de cocos si restul de crema de ciocolata. Cu inca putina frisca, faceti ochii si iar fulgi de cocos apoi apasati usor cu cele doua bombonele de ciocolata ptr a le fixa bine.


Faceti conturul ochilor cu glazura colorata si mustatile, iar ca nasuc, puteti pune o cireasa dintr-o dulceata (puteti folosi glazura gata cumparata sau faceti voi royal icing), cu alta glazura colorata roz(daca e fetita sarbatorita) faceti o fundita care sa mearga si spre jurul gatului. Partea mai grea e sa puneti bucatelele de ciocolata pe margini ptr a acoperi conturul, dar se poate si acoperiti si restul de blat cu bucatelele de ciocolata(fulgi). Pastrati tortul la frigider pana in momentul in care o veti servi.


Pisicuta e gata de servit!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti timp, puteti cumpara 2 blaturi gata din comert.

2

puteti pune faina normala cu praf de copt separat

3

daca nu veti face in aceiasi zi tortul, atunci acoperiti blaturile cu o folie transparenta pana a doua zi. Le puteti si congela.

4

nu va speriati de coniac, nu se va simti gustul, dar daca nu doriti, nu puneti si inlocuiti-l cu nesquick.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pisica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Doralinda 1

19.06.2013, 16:18

Dea, multumesc frumos!

Doralinda 1

19.06.2013, 16:18

Rocsi, corina

Pushaa 1

12.02.2014, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat aniversar -reteta cu numarul 100!!!!