Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 10505 vizualizari

 

Mihaela explica aici un tort mai mult decit inedit. Cine-l incearca?

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 4 oua
  • 400gr smantana
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2,5 pahare faina
  • 1,5 lingurita vanilie
  • 2 linguri mari
  • kakao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela:

Batem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam.
impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao.
Coacem doua foi, le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar.
Taiem in forma de posetuta si o bagam la frigider.

Mastica (pasta) din gelatina:
1 lingurita de gelatina amestecam cu 2linguri mari de apa, la baia mare (fara ca sa dea in clocot)
pana se umfla, o luam de pe foc si adaugam 1lingura mare glucoza, 2 lingurite glicerina si amestecam totul si adaugam zahar(100gr) treptat amestecand toata compozitia data.Mastica tebuie sa fie plastica.
Dupa ce am batut bine totul, punem compozitia intr-o pungulita mica pt 30 min la frigider. Dupa asta o scoatem o intindem ca pe o foaie si invelim posetuta. Ornam cu ciocolata topita.

PANTOFIORUL SE FACE LA FEL DIN ACEASTA COMPOZITIE + CIOCOLATA DAR TREBUIE DE FACUT CU 3 ZILE MAI DEVREME..CA SA SE USUCE BINE

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Irina cu crema de afine de padure