Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 7678 vizualizari

 

Mihaela explica aici un tort mai mult decit inedit. Cine-l incearca?

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 4 oua
  • 400gr smantana
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2,5 pahare faina
  • 1,5 lingurita vanilie
  • 2 linguri mari
  • kakao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela:

Batem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam.

impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao.

Coacem doua foi, le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar.

Taiem in forma de posetuta si o bagam la frigider.


Mastica (pasta) din gelatina:

1 lingurita de gelatina amestecam cu 2linguri mari de apa, la baia mare (fara ca sa dea in clocot)

pana se umfla, o luam de pe foc si adaugam 1lingura mare glucoza, 2 lingurite glicerina si amestecam totul si adaugam zahar(100gr) treptat amestecand toata compozitia data.Mastica tebuie sa fie plastica.

Dupa ce am batut bine totul, punem compozitia intr-o pungulita mica pt 30 min la frigider. Dupa asta o scoatem o intindem ca pe o foaie si invelim posetuta. Ornam cu ciocolata topita.


PANTOFIORUL SE FACE LA FEL DIN ACEASTA COMPOZITIE + CIOCOLATA DAR TREBUIE DE FACUT CU 3 ZILE MAI DEVREME..CA SA SE USUCE BINE

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 13:10

eu doar privesc nu ma bag

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:07

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 09:07

fara cuvinte ... profesionist bucataras

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean