Tort cu capsuni

de angyb in Torturi, 16 Mai 2012 | 1210 vizualizari

 

15 mai 2 ani de cand sunt impreuna cu omul cel mai important din viata mea.Sufletul meu pereche!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 4 oua
  • 50g ciocolata
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 6 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml de frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 lg de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Pentru inceput topim pe bain marie 200 g ciocolata alba cu aproximativ 200 ml frisca. Cand ciocolata este topita dam la rece.

Blatul: Separam ouale. Topim pe bain marie ciocolata dupa care o adaugam la galbenusuri si amestecam bine. Separat batem spuma albusurile. Adaugam zaharul batand mereu, dupa care turnam amestecul de gabenus cu ciocolata, faina si drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:Taiem cubulete capsuni si ii punem intr-o strecuratoare adaugam zaharul si punem o farfurie dedesubt pentru sirop.

Mixam frisca ramasa pana cand isi dubleaza volumul, adaugam amestecul de ciocolata alba mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca care o vom folosi pt.a decora tortul. In cantitatea ramasa punem capsunile taiate marunt.

Siropul: Punem la foc siropul scurs de la capsuni impreuna cu apa si zaharul pana cand se ingroasa putin.

Asamblarea:Taiem blatul in trei. Blatul 1+sirop 1/2 crema capsuni,blatul 2 +sirop si restul de crema de capsuni ultimul blat +sirop dupa care decoram cu frisca ramasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni-0
Tort cu capsuni-1
Tort cu capsuni-2
Tort cu capsuni-3
Tort cu capsuni-4
Tort cu capsuni-5

COMENTARII (26)

mena29

mena29 1

18.05.2012, 20:52

La multi ani!

Sim0na

Sim0na 1

18.05.2012, 22:53

Multi Ani fericiti impreuna!!! Tortul este superb!

angyb

angyb 1

19.05.2012, 07:40

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53