Tort cu capsuni

de angyb in Torturi, 16 Mai 2012 | 1317 vizualizari

 

15 mai 2 ani de cand sunt impreuna cu omul cel mai important din viata mea.Sufletul meu pereche!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 4 oua
  • 50g ciocolata
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 6 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml de frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 lg de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Pentru inceput topim pe bain marie 200 g ciocolata alba cu aproximativ 200 ml frisca. Cand ciocolata este topita dam la rece.


Blatul: Separam ouale. Topim pe bain marie ciocolata dupa care o adaugam la galbenusuri si amestecam bine. Separat batem spuma albusurile. Adaugam zaharul batand mereu, dupa care turnam amestecul de gabenus cu ciocolata, faina si drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema:Taiem cubulete capsuni si ii punem intr-o strecuratoare adaugam zaharul si punem o farfurie dedesubt pentru sirop.


Mixam frisca ramasa pana cand isi dubleaza volumul, adaugam amestecul de ciocolata alba mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca care o vom folosi pt.a decora tortul. In cantitatea ramasa punem capsunile taiate marunt.


Siropul: Punem la foc siropul scurs de la capsuni impreuna cu apa si zaharul pana cand se ingroasa putin.


Asamblarea:Taiem blatul in trei. Blatul 1+sirop 1/2 crema capsuni,blatul 2 +sirop si restul de crema de capsuni ultimul blat +sirop dupa care decoram cu frisca ramasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mena29 1

18.05.2012, 20:52

La multi ani!

Sim0na 1

18.05.2012, 22:53

Multi Ani fericiti impreuna!!! Tortul este superb!

angyb 1

19.05.2012, 07:40

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu crema de capsuni