Tort Raffaello cu zmeura

de vio_dreams in Torturi, 17 Sep 2014 | 10748 vizualizari

 

un tort perfect, simplu, clasic, echilibrat si foarte gustos, vi-l recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri cocos
  • 1 plic praf de copt
  • pentru crema de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba
  • 1 pastaie vanilie Kotanyi
  • pentru crema de zmeura:
  • 250 gr zmeura
  • 100 gr zahar brun
  • 50 ml apa
  • 5 gr gelatina
  • pentru sirop:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr nuca cocos
  • 100 gr zahar
  • 2-3 linguri lichior cocos (optional)
  • pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca cocos
  • 10 bomboane raffaello
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello cu zmeura:

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa.


Omogenizam si adaugam faina, praful de copt si nuca de cocos.


Amestecam pana ce sunt incorporate total.


Tapetam forma de copt cu margini detasabile cu hartie de copt si turnam compozitia in ea apoi o nivelam. dimensiunea formei este de 32 cm.


Dam la cuptor pana se rumeneste usor.


Lasam sa se raceasca apoi scoatem blatul din forma. Dupa cum vedeti blatul nu estefoarte inalt.


Taiem blatul in trei.


Pregatim apoi crema. Punem frisca lichida intr-un vas si adaugam ciocolata rupta bucatele. Eu am folosit frisca Meggle si ciocolata Derby.


Daca nu ati mai lucrat cu ciocolata pana acum si sunteti incepator in ale bucatariei va recomand sa puneti vasul la bain-marie si sa amestecati pana se topeste complet ciocolata. Daca aveti putina experienta si folositi un vas cu fundul gros puteti pune direct pe flacara, la foc mic, si amestecati continuu pana la omogenizare. O alta varianta ar fi sa incalziti frisca pana ajunge la punctul de fierbere (fara a o lasa sa fiarba) moment in care o dati deoparte, adaugati ciocolata si amestecati energic pana ce se topeste toata ciocolata.


Amestecul obtinut il vom da la frigider pentru cel putin o ora, eventual puteti pregati cu o noapte inainte. In imagine se observa consistenta cremei.


Adaugam semintele pastaii de vanilie pentru o aroma intensa, de vanilie.


Mixam apoi pana obtinem o crema de ciocolata. Veti observa cum crema se va albi si aproape isi va dubla volumul.


Pregatim compozitia de zmeura: Punem zmeura intr-un vas si adaugam si zaharul brun. Dam in cateva clocote apoi o dam deoparte sa se raceasca. Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie.


Pregatim siropul astfel: Punem intr-un vas laptele, zaharul si nuca de cocos. Cantitatea de zahar poate varia dupa gustul fiecaruia. Dam intr-un clocot si apoi strecuram compozitia printr-un tifon. stoarcem bine ca sa se scurga tot siropul iar cocosul ramas il aruncam. Optional puteti adauga lichior de cocos pentru un gust mai intens. Eu nu am pus fiindca din tort au mancat si copii.


Incepem asamblarea tortului. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort si il insiropam.


Intindem peste el jumatate din crema de zmeura.


Apoi punem jumatate din crema de ciocolata.


Continuam pana la ultimul blat. Dam la frigider, de preferat peste noapte apoi desfacem cu grija inelul din jurul tortului.


Batem frisca si imbracam tortul in frisca (pastram cateva linguri de frisca pentru ornat).


Presaram nuca de cocos pe toata suprafata tortului.


Punem frisca ramasa intr-un pos si facem 10 "moturi" de frisca. Pe fiecare asezam cate o bomboana raffaello. Reteta bomboanelor o gasiti aici.


Taiem feliile de tort cu un cutit foarte bine ascutit. Au iesit 20 de felii destul de generoase.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

vio_dreams 1

04.10.2014, 21:20

artyandra 1

04.10.2014, 22:57

delicios!!

electra107 1

10.01.2015, 15:40

Cel mai bun tort facut si mancat vreodata. Are un gust divin. Multumesc pentru reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure