Tort rosu & negru

de laura_n in Torturi, 8 Aug 2012 | 9037 vizualizari

 

In weekend m-am destrabalat...ma refer la mancare. Am facut un tort special pentru mama mea care a lipsit cateva luni. Am dorit sa incerc ceva nou si asa a iesit "rosu si negru", dar nu de Stendhal, ci de Laura :P
A iesit un tort cioco-delicioso- cremoso :)))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 10 lg faina
  • 10 lg zahar brut
  • 1 pliculet praf copt
  • 500 gr cioco
  • 50 gr unt
  • 60 gr cacao neagra
  • 200 ml cafea tare
  • 200 ml iaurt/ lapte
  • 400 gr unt
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr zahar pudra
  • 5 lg miere
  • seminte vanilie
  • colorant rosu/ suc de sfecla
  • 600 gr mure
  • un cubulet unt pt glazura
  • 3-4 lg lapte
  • fulgi ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu & negru:

Trebuie facute doua blaturi rosu-negru.

Blatul negru:

200 gr -  ciocolata se topeste cu cele 50 gr unt. 3 oua se bat cu 5 lg zahar si se adauga amestecand, peste ciocolata topita. Se adauga 5 lg faina, jumatate pliculet praf copt, cacaoa si se amesteca; se adauga cafeaua la sfarsit si se incorporeaza bine, bine. Se toarna compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si se coace cam 30-40 min. Nu trebuie lasat prea mult, blatul trebuie sa fie ciocolatos.

Blatul rosu:

3 oua se bat cu 5 lg zahar, se adauga 5 lg faina, restul de praf copt si la sfarsit se adauga iaurtul si se incorporeaza bine. Adaugam 1/2 cana de suc de sfecla sau putin colorant alimentar rosu.

Se toarna compozitia in aceeasi sau in alta forma de copt cu acelasi diametru si se coace cam 30 -40 min.

Dupa ce s-au copt, se lasa blaturile la racit.

Se face un sirop din 500 ml apa si putin rom. Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit si apoi se adauga 5 lg miere.

Murele se spala si se lasa la scurs.

Restul de ciocolata neagra (300 gr) se topeste cu un cubulet unt si cateva lg lapte. 

Crema:

Untul moale la temperatura camerei, se pune intr-un bol, se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si se freaca cu zaharul pudra pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga putin cate putin, ciocolata alba topita si se amesteca pana se incorporeaza toata ciocolata.

Se taie blaturile in doua straturi si se insiropeaza. Se asaza primul strat de blat negru insiropat, se pune un strat subtire de crema, se presara mure cu generozitate, putina glazura de ciocolata. Se asaza al doilea strat de blat rosu insiropat, alt strat de crema, iar mure, iar glazura si tot asa pana incheiem cu un strat de blat rosu.

Tortul se aranjeaza putin, se niveleaza cat de cat si se da la frigider.

Restul de glazura se toarna peste tort, imbracandu-l in intregime. Se asaza restul de mure, fulgii de ciocolata  si se da iar la frigider.

Eu am ornat cu un trandafir rosu din zahar si putin praf alimentar rosu.

Este un tort foarte satios, dar deloc gretos. Ma bucur ca a fost bine primit si savurat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu & negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

elucubratiiculinare 1

09.08.2012, 18:14

arata trasnet

Xandrinne 1

10.08.2012, 10:53

Superb tort!

laura_n 1

10.08.2012, 14:07

Mihaela, Xandrinne, va multumesc mult

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mure si ciocolata