Tort rulada cu crema ganache si bezele

de Sim0na in Torturi, 28 Mai 2015 | 3993 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 70 g zahar
  • 100 g faina

Crema ganache:

  • 230 g ciocolata cu lapte
  • 230 ml frisca lichida

Bezele:

  • 4 albusuri
  • 220 g zahar

Decor:

  • 270 ml frisca lichida
  • dulceata fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rulada cu crema ganache si bezele:

Cu o zi inainte am pregatit bezelele si crema ganache.

Pentru bezele am procedat astfel: am pornit cuptorul la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa pentru bain marie. Intr-un castron de sticla (sau un alt vas care merge pus la baie marie) am pus albusurile, pe care le-am batut spuma, adaugand apoi treptat zaharul. Cand albusurile s-au intarit am pus castronul in vasul de pe foc, si am continuat mixarea inca vre-o 10 minute. Atentie, albusurile vor creste in volum. Se da vasul de-oparte si se continua mixarea pana spuma se mai racoreste putin, cca 5 minute. Am pregatit 2 tavi, tapetandu-le cu hartie de copt, am pus spuma in pos si am format trandafiri. Am pus tavile una sub alta in cuptor, la puterea cea mai mica, lasand usa putin intredeschisa, pentru 2 ore. Eu am sucit tavile de sus in jos, si invers, din cand in cand pentru a se coace fara sa se arda.

Pentru crema ganache, am pus intr-o craticioara frisca lichida si am lasat la foc mic pana in momentul in care s-a infierbantat, fara insa a clocoti. Am dat vasul de-oparte si am pus peste frisca ciocolata tocata marunt cu un cutit. Am amestecat bine, bine pana s-a topit toata ciocolata. Am lasat vasul la rece pana a doua zi.

A doua zi, am pregatit blatul de rulada: am separat ouale, albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul, fara insa a face o spuma bat. Peste albusurile am pus galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi faina si am omogenizat cu o paleta de sus in jos. Compozitia am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt, am intins-o omogen si am dat tava la cuptorul preincalzit la 1700C pentru 20 minute, sau pana blatul este copt.

Cand blatul s-a copt, l-am rasturnat pe un prosop udat si stors, am eliminat foaia de copt, si am rulat  pe lung. Am lasat cca 5 minute sa se racoreasca, apoi am desfacut prosopul, si am taiat rulata in 3 fasii lungi. Am uns fiecare fasie cu dulceata de fructe de padure si am lasat sa se raceasca bine.

Intre timp am scos crema ganache din frigider si am mixat-o.

Peste fiecare fasie am pus crema ganache, am intins pe toata suprafata si am rulat una dintre foi. Am asezat pe platoul primul rulou, apoi in jurul lui am rulat si celelalte doua fasii. Cu crema ramasa am uns tortul pe toate partile, si am dat la frigider.

Intre timp am batut frisca, am scos tortul din frigider si am imbracat cu frisca tortulm, oprind cateva linguri pentru ornat. Am dat din nou la frigider. Inainte de a taia tortul am pus bezelele, iar printre ele frisca.

Este un tort absolut delicios, si desi pare sofisticat, se face foarte repede si nu-i nici costisitor.

Tortul se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider, doar ca bezele se vor inmuia de la umiditatea, dar vor fi la fel de delicioase!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rulada cu crema ganache si bezele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort bradut