Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure

de simona72 in Torturi, 19 Apr 2014 | 3205 vizualizari

 

A fost cu dedicatie pentru sotul meu de Sfintele Florii, iar inspiratie mi-a fost Timeea. Multumesc!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt rulada:
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura indulcitor pulbere
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 borcan de gem de mure:http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • pt blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura indulcitor pulbere
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt crema:
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 150 gr afine
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 3-4 linguri dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure:

Pentru rulada:separam albusurile de galbenusuri, mixam 1 minut albusurile cu praful de sare, adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile devin o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile in timp ce mixam si la urma faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. In tava mare a aragazului punem hartie de copt, adaugam aluatul si dam la cuptorul incins la 170 grade pt 12-15 minute. Dupa coacere inlaturam hartia de copt, punem blatul pe un prosop curat si umed, rulam cu grija sa nu se rupa blatul. Lasam sa se raceasca putin,desfacem rulada, ungem cu gemul de mure, rulam la loc si lasam sa se raceasca bine 2 ore.


Pentru crema: mixam smantana pentru frisca impreuna cu indulcitorul. Adaugam mascarponele in timp ce continuam mixarea la viteza mai mica. Oprim cateva linguri de frisca pentru ornare,adaugam afinele(congelate am avut eu) si amestecam sa se incorporeze toate ingredientele


Pentru blatul de cacao: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu 1 praf de sare, adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile devin o spuma ferma. Adaugam apa rece peste albusuri, galbenusurile, uleiul in fir subtire, iar in tot acest timp mixam. Separat amestecam faina, cacaoa si praful de copt si le adaugam peste ingredientele umede. Amestecam usor si punem compozitia intr-o tava rotunda cu inel detasabil, captusita cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Dupa coacere si racire, inlaturam hartia de copt, punem blatul inapoi in tava rotunda cu inel detasabil si ungem blatul cu dulceata de afine.


Rulada o taiem in felii de aproximativ 2 cm grosime. Punem felii de rulada peste blatul de cacao, in asa fel incat sa captusim peretii(vezi foto). Umplem cu crema de frisca, mascarpone si afine, iar deasupra punem feliile de rulada ramase. Cu ajutorul posului ornam cu moate din frisca si cateva afine. Dam la rece pentru cateva ore, inlaturam inelul detasabil si tortul poate fi servit. Pofta mare si sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

23.04.2014, 20:00

ela 1

23.04.2014, 22:07

mihaelar63 1

02.10.2014, 17:32

Ce minunatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cirese si capsuni