Tort de ciocolata amaruie

de laylalala in Torturi, 4 Iul 2010 | 1663 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 200 gr unt, la temperature camerei
  • 300 gr zahar brun
  • 6 oua, separate
  • 300 gr ciocolata amaruie, topita
  • 200 ml vermouth
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 200 gr ciocolata amaruie, topita si racita putin
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata amaruie:

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.

Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul. Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala.

Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umple blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

diana_k 1

05.07.2010, 12:57

interesant cum l-ai ornat ,

Rocsi 1

05.07.2010, 22:48

cat de talentata esti..bravo tie

mena29 1

07.07.2010, 15:55

Felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos