Tort rusesc

de butoiaurora76 in Torturi, 29 Iun 2012 | 7247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 350 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar
  • Crema
  • 180 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 1 plic pudding de vanilie
  • 500 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rusesc:

Pentru blat: Se amesteca la mixer untul taiat bucatele si la temperatura camerei cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si oul si se lasa mixerul sa lucreze. Va rezulta un aluat sfaramicios din care se ia 2/3 aluat cu care se tapeteaza fundul unei forme de tort unsa cu unt. Restul de blat se faramiteaza si se pune aleatoriu deasupra tortului.

Crema: Se mixeaza untul moale cu zaharul si cu branza de vaci. Se adauga ouale, puddingul de vanilie si esenta. Se amesteca compozitia bine sa fie omogena. Se toarna peste blat si se baga la cuptor. Prajitura se scoate cand este rumenita pe margini.

 

COMENTARII (15)

iri_iri

iri_iri 1

29.06.2012, 23:33

o bunatate

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

01.11.2013, 10:53

pe deasupra ce e cacao? ca nu scrie in reteta

butoiaurora76

butoiaurora76 1

05.11.2013, 10:50

Aluat faramitat, imi cer scuze ca am omis

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!