Desert tort rustic de vara cu fructe de padure

de Ancutsa in Torturi, 18 Aug 2018 | 2339 vizualizari

 

Tort rustic de vară cu cremă de lămâie, frişcă şi fructe de pădure

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 3 ouă + 2 albuşuri,
  • un vârf de linguriţă sare,
  • 3 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură tărie,
  • pentru crema de lămâie:
  • 250 ml lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de sare,
  • 50 g unt;
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie ţinută în zahăr la borcan,
  • 50 ml frişcă lichidă,
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 150 ml frişcă lichidă;
  • mure, afine, zmeură, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort rustic de vara cu fructe de padure:

 

Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia (sau până trece testul scobitorii).  Se lasă la răcit.

 Se prepară un sirop din apă şi zahăr, se lasă un pic să fiarbă, se dă de pe foc, se adaugă tărie şi se lasă la răcit.  

 Pentru crema de lămâie: într-o crăticioară, se amestecă laptele cu zahărul, un praf de sare, coaja de lămâie şi amidonul, se pune pe foc mic şi se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă frişca lichidă şi bate un pic cu mixerul, până devine cremoasă.

 Pentru asamblare şi decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu crema de lămâie, se presară fructe, apoi un o parte din frişcă. Se adaugă capacul, se întinde restul de frişcă, nivelând cu o spatulă un pic mai dezordonat, pentru un aspect rustic. Se presară restul de fructe şi se dă la frigider până la servire.

 

Porţii: 12

Timp de pregătire: 1h 25min

Timp de coacere: 35 min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-rustic-de-vara-cu-fructe-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rustic de vara cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ancutsa 1

20.08.2018, 09:51

Adriana, multumesc mult!

dantes 1

22.08.2018, 07:37

Delicios!

Ancutsa 1

22.08.2018, 10:19

Multumesc mult, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Silvia