Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata

de Krystyan Trendy in Torturi, 15 Noi 2013 | 3615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • Pentru sirop:
  • 1 l suc natural de mere
  • Pentru budinca de caramel:
  • 1 plic praf de budinca de caramel
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 200 g ciocolata rasa
  • Bucatele de ananas
  • 1 fruct kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata:

Intai preparam blatul :

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si turnam blatul de prajitura in cuptor . Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Apoi scoatem tava si lasam sa se raceasca.

Dupa ce preparam blatul s-a racit il insiropam cu sucul de mere.

Budinca se prepara astfel :

Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba laptele,adaugam zaharul si praful de budinca amestecand continuu cu telul pana cand incepe sa se ingroase budinca .

Dam la o parte de pe aragaz si lasam sa se racoresca .

Taiem blatul pe jumatate.

Dupa ce s-a racit budinca ,jumatate din budinca o intindem uniform pe prima foaie de blat.

Adaugam cubuletele de ananas.

Apoi punem si a doua foaie de blat , punem cealalta jumatate din budinca .

Decoram tortul cu ciocolata rasa si kiwi.

Lasam tortul 2 ore la frigider, apoi putem servi cu incredere  .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Merisor 1

15.11.2013, 21:39

Mi-ai pastrat si mie, oportioara?

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 21:40

usa e deschisa ...for all people

bianca92 1

15.11.2013, 22:34

delicios

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni