Tort Diplomat

de Criss in Torturi, 16 Noi 2011 | 5506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -5 oua
  • -5 linguri apa rece
  • -10 linguri zahar
  • -10 linguri faina
  • -1 vanilie
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -5 oua
  • -1 cutie compot de piesici
  • -1/2 l lapte
  • -1 lingura faina
  • -300 g zahar
  •  -20 g gelatina 
  • -800 ml frisca (am folosit Meegle, 500 ml pentru crema iar restul pentru ornat)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Pentru blat, separam ouale. Albusurile le batem spuma tare. Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus. Turnam amestecul intr-o tava pe hartie de copt si coacem blatul aproximativ 30 minute.


Pentru crema, se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.


Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.) Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Se taie blatul in doua, jumatate se pune pe fundul cratitei si se insiropeaza bine cu siropul de la compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun fructe taiate cubulete apoi restul de crema si deasupra se acopera cu blat insiropat. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil pana a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati. Eu l-am rasturnat si dupa 6 ore si n-a patit nimic


Se orneaza cu frisca, dupa preferinta.


Pentru culoarea roz am folosit colorant alimentar iar pentru cea verde am folosit sirop concentrat de menta adus din Tunisia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Criss 1

18.11.2011, 06:23

Multumesc Teo, Mena.

mirela_chicago 1

22.11.2011, 05:22

Ce bine arata draga Criss. defapt tu ai niste retete care de la prima vedere atrage ochiul, de ornat numai vorbesc

Criss 1

22.11.2011, 05:27

Multumesc Mirela.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat (fara albusuri)