Tort „Sueño de chocolate”

de simonacallas in Torturi, 18 Apr 2014 | 6816 vizualizari

 

Vă prezint un tort desprins din visurile iubitorilor de ciocolată: blat cu cacao neagră, cremă ganache de ciocolată neagră şi ornat din abundenţă cu ciocolată neagră şi albă. Tortul „Sueño de chocolate” (vis de ciocolată) este dens, cremos şi alintă papilele gustative într-un mare fel :)

 

INGREDIENTE

  • Două felii de blat de tort cu cacao preparat ca aici: http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-59196.html
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri zahăr
  • sucul de la o lămâie potrivită
  • 2 inguri rom
  • Pentru ganache de ciocolaă:
  • 500 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
  • 400 ml frişcă lichidă
  • Pentru ornat:
  • 300 g ciocolată neagră
  • 200 g ciocolată albă
  • 300 ml frişcă lichidă

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort „Sueño de chocolate”:

Preparare sirop: am pus la fiert apa, mierea, zahărul şi sucul de lămâie până când au căpătat aspectul unui sirop mai subţire. Apoi am luat de pe foc şi am asdăugat romul. Am lăsat să se răcească.


Preparare ganache de ciocolată: am rupt ciocolata în bucăţi cât mai mici. Am încălzit frişca lichidă până aproape de punctul de fierbere şi am turnat-o peste ciocolată. Am amestecat cu o spatulă până când s-a dizolvat ciocolata. Am lăsat să se răcească, apoi am amestecat cu mixerul de câteva ori, să se omogenizeze bine.


Asamblare tort: Am însiropat prima foaie de blat (foto 1), am pus jumătate din cremă (foto 2), am întins-o şi am nivelat (foto 3), am aşezat cea de-a doua foaie (foto 4), am însiropat-o şi pe ea, iar cu restul de cremă am îmbrăcat tortul (foto 5), nivelând marginile şi partea de sus. Am dat la frigider, cât timp am preparat glazura de ciocolată.


Preparare glazura de ciocolată: am încălzit la microunde 200 ml frişcă şi am dizolvat în ea ciocolata neagră tăiată în bucăţi mici. Am lăsat să se răcească şi, când avea consistenta unei creme mai ferme (care să păstreze forma atunci când e şpriţată), am pus-o într-un poş la care am ataşat un vârf de ornat în formă de stea închisă (foto 6). Am format spirale în formă de trandafiri de jur împrejurul tortului. Am procedat la fel cu ciocolata albă, pe care am dizolvat-o în 100 ml frişcă încălzită şi am pus-o în alt poş, cu acelaşi fel de vârf dr ornat şi am format trandafirii albi, de jur împrejur şi pe platforma tortului. Cu restul de cremă de ciocolată neagră am format trandafirii din mijloc.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Sueño de chocolate”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (40)

simonacallas 1

24.04.2014, 12:48

Multumesc mult, Mihaela

Xandrinne 1

27.04.2014, 23:21

Mmm, ce minunatie!! E la favorite.

simonacallas 1

28.04.2014, 06:29

Xandrinne, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro