Tort „Sueño de chocolate”

de simonacallas in Torturi, 18 Apr 2014 | 7469 vizualizari

 

Vă prezint un tort desprins din visurile iubitorilor de ciocolată: blat cu cacao neagră, cremă ganache de ciocolată neagră şi ornat din abundenţă cu ciocolată neagră şi albă. Tortul „Sueño de chocolate” (vis de ciocolată) este dens, cremos şi alintă papilele gustative într-un mare fel :)

 

INGREDIENTE

  • Două felii de blat de tort cu cacao preparat ca aici: http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-59196.html
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri zahăr
  • sucul de la o lămâie potrivită
  • 2 inguri rom
  • Pentru ganache de ciocolaă:
  • 500 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
  • 400 ml frişcă lichidă
  • Pentru ornat:
  • 300 g ciocolată neagră
  • 200 g ciocolată albă
  • 300 ml frişcă lichidă

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort „Sueño de chocolate”:

Preparare sirop: am pus la fiert apa, mierea, zahărul şi sucul de lămâie până când au căpătat aspectul unui sirop mai subţire. Apoi am luat de pe foc şi am asdăugat romul. Am lăsat să se răcească.


Preparare ganache de ciocolată: am rupt ciocolata în bucăţi cât mai mici. Am încălzit frişca lichidă până aproape de punctul de fierbere şi am turnat-o peste ciocolată. Am amestecat cu o spatulă până când s-a dizolvat ciocolata. Am lăsat să se răcească, apoi am amestecat cu mixerul de câteva ori, să se omogenizeze bine.


Asamblare tort: Am însiropat prima foaie de blat (foto 1), am pus jumătate din cremă (foto 2), am întins-o şi am nivelat (foto 3), am aşezat cea de-a doua foaie (foto 4), am însiropat-o şi pe ea, iar cu restul de cremă am îmbrăcat tortul (foto 5), nivelând marginile şi partea de sus. Am dat la frigider, cât timp am preparat glazura de ciocolată.


Preparare glazura de ciocolată: am încălzit la microunde 200 ml frişcă şi am dizolvat în ea ciocolata neagră tăiată în bucăţi mici. Am lăsat să se răcească şi, când avea consistenta unei creme mai ferme (care să păstreze forma atunci când e şpriţată), am pus-o într-un poş la care am ataşat un vârf de ornat în formă de stea închisă (foto 6). Am format spirale în formă de trandafiri de jur împrejurul tortului. Am procedat la fel cu ciocolata albă, pe care am dizolvat-o în 100 ml frişcă încălzită şi am pus-o în alt poş, cu acelaşi fel de vârf dr ornat şi am format trandafirii albi, de jur împrejur şi pe platforma tortului. Cu restul de cremă de ciocolată neagră am format trandafirii din mijloc.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Sueño de chocolate”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

simonacallas 1

24.04.2014, 12:48

Multumesc mult, Mihaela

Xandrinne 1

27.04.2014, 23:21

Mmm, ce minunatie!! E la favorite.

simonacallas 1

28.04.2014, 06:29

Xandrinne, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema de castane.