Tort tiramisu

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 4690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri cu varf cu zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone- 500 g
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior-crema tiramisu sau crema de whisky
  • Pt. insiropat:
  • 400 ml cafea cu zahar
  • 4 linguri lichior-crema
  • Un pachet mare de piscoturi 
  • cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu:

Se prepara cafeaua cu zahar si se lasa la racit. Se adauga apoi lichiorul-crema.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura si mixand mereu pana se topeste zaharul. Cand crema si-a triplat volumul si s-a albit se adauga crema mascarpone rece, din frigider si se mixeaza la viteza mica. Se adauga lichiorul-crema si apoi frisca batuta separat.

Se insiropeaza piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava de tort, la baza si pe margini, se pune apoi un strat de crema, altul de piscoturi insiropate si tot asa pana se termina crema si piscoturile, ultimul strat fiind de crema.

Se pune la frigider cateva ore, apoi se presara cu cacao.

 

 

TIPS-URI

1

Cafeaua pentru insiropat se poate prepara fara cofeina, daca mananca si copiii sau se poate face un amestec de apa cu nesquik. Eu am folosit cafea decofeinizata.

2

Crema de galbenusuri cu zahar se poate mixa la bain-marie, fara sa fiarba! se lasa apoi la racit in frigider si apoi se incorporeaza restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort tiramisu-0
Tort tiramisu-1
Tort tiramisu-2

COMENTARII (15)

Bunica

Bunica 1

20.08.2011, 20:02

Tiramisu, specialitatea casei Ai fost foarte harnicuta.....ca de obicei

La Ancuta

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:19

Rocsi

Rocsi 1

21.08.2011, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!