Tiramisu reţetă cu frisca

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 5265 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri cu varf cu zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone- 500 g
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior-crema tiramisu sau crema de whisky
  • Pt. insiropat:
  • 400 ml cafea cu zahar
  • 4 linguri lichior-crema
  • Un pachet mare de piscoturi 
  • cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca


Se prepara cafeaua cu zahar si se lasa la racit. Se adauga apoi lichiorul-crema.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra, adaugand pe rand cate o lingura si mixand mereu pana se topeste zaharul. Cand crema si-a triplat volumul si s-a albit se adauga crema mascarpone rece, din frigider si se mixeaza la viteza mica. Se adauga lichiorul-crema si apoi frisca batuta separat.


Se insiropeaza piscoturile in cafea si se aseaza intr-o tava de tort, la baza si pe margini, se pune apoi un strat de crema, altul de piscoturi insiropate si tot asa pana se termina crema si piscoturile, ultimul strat fiind de crema.


Se pune la frigider cateva ore, apoi se presara cu cacao.


 

TIPS-URI

1

Cafeaua pentru insiropat se poate prepara fara cofeina, daca mananca si copiii sau se poate face un amestec de apa cu nesquik. Eu am folosit cafea decofeinizata.

2

Crema de galbenusuri cu zahar se poate mixa la bain-marie, fara sa fiarba! se lasa apoi la racit in frigider si apoi se incorporeaza restul ingredientelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bunica 1

20.08.2011, 20:02

Tiramisu, specialitatea casei Ai fost foarte harnicuta.....ca de obicei

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:19

Rocsi 1

21.08.2011, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu blat de savarina