Tort tiramisu

de Rocsi in Torturi, 30 Ian 2017 | 2259 vizualizari

 

Tortul tiramisu este un tort ce se face destul de usor, sau cel putin mie asa mi s-a parut, dar tot atat de repede se si mananca. Atat de delicios, bine insiropat, ca nu te poti opri doar la o felie si mai mananci cel putin inca una. L-am trecut pe lista noastra de dulciuri favorite pentru ca trebuie repetat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 750 gr mascarpone
  • 1 lingurita amidon
  • 2 lingurite esenta de rom

Pentru insiropat:

  • 400 ml cafea preparata mai tare
  • 3 linguri amaretto

Mai avem nevoie:

  • 15 piscoturi
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • nuca macinata
  • cacao
  • 60 gr ciocolata amaruie + 3 linguri frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu:

Blatul:

Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta.

Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta de silicon.


Impartim compozitia in doua boluri in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 26 cm, turnam prima parte de compozitie.

O introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.

Cand este gata, scoatem prima foaie de blat si o coacem si pe a doua.


Le lasam sa se racesca.

Puteti coace blatul intreg si il taiati apoi in doua foi.

Crema:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul pana sunt omogenizate, intr-un bol de inox.

Transferam bolul pe baie de aburi, mixam la viteza potrivita cam 10-12 minute, pana zaharul este topit si obtinem o crema spumoasa.

O dam deoparte, o lasam sa se raceasca.

Mascarponele il mixam putin, apoi adaugam crema de galbenusuri rece, esenta si mixam pana sunt omogenizate.


Siropul de cafea:

Cafeaua rece o amestecam cu amaretto.

Pe un platou punem prima foaie de blat, asezam un inel detasabil in jurul sau, il insiropam bine, punem un strat de crema.

Trecem piscoturile prin siropul de cafea, le asezam peste crema, venim iar cu un strat de crema, apoi punem a doua foaie de blat si il insiropam.

Deasupra punem restul de crema (eu am oprit cam 3 linguri pline de crema sa pun deasupra) si o nivelam.

Dam tortul la frigider 4-5 ore.

Intre timp facem inimioarele de ciocolata:

Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un bol cu cele 3 linguri de frisca lichida.

Le transferam pe baie de aburi, amestecam pana ciocolata este complet topita.

Luam cratita de pe baie de aburi, turnam ciocolata in formele de inimioara, le dam la frigider pana se intaresc.

Amestecam frisca lichida cu smantana, reci, zaharul pudra si le mixam pana obtinem o consistenta spumoasa.

Scoatem tortul de la frigider, indepartam inelul, imbracam marginile tortului cu frisca.

Deasupra, pe margine, facem cateva moate din frisca.

Pudram cu cacao deasupra, asezam inimioarele de ciocolata si il mai dam la frigider 1-2 ore sau peste noapte.

Il portionam si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Rocsi 1

13.02.2017, 19:24

Multumesc din suflet, Melinda!

dantes 1

18.02.2017, 07:29

Delicios!

Rocsi 1

18.02.2017, 20:25

Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra