Tort Tiramisu

de Laly in Torturi, 5 Iul 2010 | 9890 vizualizari

 

Dragele mele va invit la o portie de tort.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 pachete mari piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 4 esente rom
  • 2 cani cafea tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu:

1.Se tapeteaza o tava sau forma cu ceolofan.Gelatina se hidrateaza cu 4 linguri de apa sau suc de fructe.


2.Se pun ouale intr-un castron impreuna cu zaharul,si se bat un pic.Apoi se pun pe baie de abur si se tine pana se ingroasa ca o smantana. Amestecam continuu.


3.Se face o cafea tare in care se pune 2 lingurite de zahar si 2 esente de rom.(se poate adauga si coniac,dar atunci nu vom da la copii).


4.Frisca se bate bine pana se intareste.Crema mascarpone se mixeaza si ea.Se dau la frigider.


5.Cand crema s-a ingrosat se da deoparte si se adauga gelatina.Se mesteca pana se dizolva toata gelatina.


6.Se lasa la racit.Se amesteca frisca cu crema mascarpone,apoi se adauga crema de oua.Se pun si cele 2 esente de rom ramase.


7.Se scufunda piscoturile in cafeaua tare,apoi se asaza in tava.Se pune un rand de piscoturi,un rand de crema,piscoturi crema.Se dau la frigider pana se intareste.De preferat se lasa de pe o zi pe alta.


8.Se pudreaza cu cacao din abundenta.

 

TIPS-URI

1

aceste cantitati se pot micsora in functie de cat de mare dorim tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (38)

elena1988 1

24.02.2011, 09:59

ionifabio 1

31.12.2011, 16:49

foarte gustos mi-a iesit,multumesc ptr reteta !

ionifabio 1

10.01.2012, 21:28

am facut din nou tortul ptr o petrecere,tare le-a placut invitatilor spanioli )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo