Tiramisu reţeta adaptata

de Laly in Torturi, 5 Iul 2010 | 10511 vizualizari

 

Dragele mele va invit la o portie de tort.-Tiramisu reţeta adaptata

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 pachete mari piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 4 esente rom
  • 2 cani cafea tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata


1.Se tapeteaza o tava sau forma cu ceolofan.Gelatina se hidrateaza cu 4 linguri de apa sau suc de fructe.


2.Se pun ouale intr-un castron impreuna cu zaharul,si se bat un pic.Apoi se pun pe baie de abur si se tine pana se ingroasa ca o smantana. Amestecam continuu.


3.Se face o cafea tare in care se pune 2 lingurite de zahar si 2 esente de rom.(se poate adauga si coniac,dar atunci nu vom da la copii).


4.Frisca se bate bine pana se intareste.Crema mascarpone se mixeaza si ea.Se dau la frigider.


5.Cand crema s-a ingrosat se da deoparte si se adauga gelatina.Se mesteca pana se dizolva toata gelatina.


6.Se lasa la racit.Se amesteca frisca cu crema mascarpone,apoi se adauga crema de oua.Se pun si cele 2 esente de rom ramase.


7.Se scufunda piscoturile in cafeaua tare,apoi se asaza in tava.Se pune un rand de piscoturi,un rand de crema,piscoturi crema.Se dau la frigider pana se intareste.De preferat se lasa de pe o zi pe alta.


8.Se pudreaza cu cacao din abundenta.

 

TIPS-URI

1

aceste cantitati se pot micsora in functie de cat de mare dorim tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

elena1988 1

24.02.2011, 09:59

ionifabio 1

31.12.2011, 16:49

foarte gustos mi-a iesit,multumesc ptr reteta !

ionifabio 1

10.01.2012, 21:28

am facut din nou tortul ptr o petrecere,tare le-a placut invitatilor spanioli )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si rom