Desert brownie cheesecake

de Corinuta in Torturi, 27 Apr 2018 | 3515 vizualizari

 

Foarte bună,te lingi pe degete nu alta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 80 g faina
  • 30 g cacao
  • 90 g zahăr
  • 120 g unt topit
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 500 g brânză crema
  • 250 g ricotta
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 160 ml frișcă lichida
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță amidon
  • Glazură:
  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 ml frișcă lichidă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brownie cheesecake:

Intai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute la 180 de grade C.


Pentru crema, se amestecă brânza cu zahărul, vanilia si amidonul. Ouăle se adaugă câte unul pe rând și se mixeaza după fiecare. La sfârșit se amestecă cu frișca lichidă.

Crema altfel obținută se toarnă în tavă peste blat și se dă iar la cuptor 50 de minute la 160-170 de grade.


Pregatim glazura la dupa ce am scos prajitura din cuptor si s-a racit: se încălzesc împreună la microunde și se amestecă bine până se topește ciocolata, apoi se toarnă peste prăjitură.

Se lasă să se răcească bine, apoi se poate tăia.


Dacă țineți prăjitura la frigider se taie cel mai bine cu un cuțit cald, eu l-am tinut in apă fierbinte.

TIPS-URI

1

data viitoare am sa fac glazură din in ciocolată cu lapte sau jumătate neagră și jumătate cu lapte ptr ca mi s-a părut prea consistentă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Corinuta 1

29.04.2018, 12:20

Mire, te pup si te imbratisez cu drag

miki_a 1

29.04.2018, 15:24

Waw, frumos dar și delicios !

Corinuta 1

30.04.2018, 17:35

Multumesc Miki!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "Adela"