Tort tricolor de inghetata

de Miha in Dulciuri, 18 Iun 2010 | 14221 vizualizari

 

cu caramel, cacao si menta

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 100+100 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 400+100 ml frisca lichida
  • 50 g cacao neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml linguri sirop de menta
  • frisca pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tricolor de inghetata:

Pentru caramel, se topesc 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 100 ml frisca lichida. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.


Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.


Cand s-a racit se incorporeaza frisca batuta. Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti.In una din parti vom pune caramelul racit, in una cacaoa si in ultima siropul de menta. Vasele se dau la congelator pentru 1 ora.


Se scot vasele, se mixeaza fiecare compozitie in parte pentru a sparge acele de gheata.


O tava de chec o tapetam cu folie alimentara. Punem toate cele 3 compozitii, una peste alta, in ordinea care va place. Se acopera din nou cu folie si se da la congelator pana la congelarea completa.


Se rastoarna inghetata pe un platou cu o miscare ferma, se indeparteaza folia si se orneaza cu frisca si cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tricolor de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

ela 1

20.02.2014, 19:00

ma gandeam eu ca e reteta ta

Constelatialeu 1

20.02.2014, 20:43

Miha 1

20.02.2014, 21:43

ati scos-o de la naftalina?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Savarine