Tort Valurile Dunarii

de Aletta in Torturi, 13 Ian 2017 | 1217 vizualizari

 

De ceva timp incoace, imi plac foarte mult retetele lui Teo, prin urmare aceasta reteta am preluat-o de pe site-ul ei.
Bun acest tort si de efect, nu prea mi-a iesit mie decorul, ca, ce-i drept, nu ma pricep, dar ce conteaza, e ca a fost foarte bun, si prietenii noastri au mancat de 2 x deci inseamna ca m-am descurcat :))

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 2 blaturi:

  • 300 g unt
  • 6 oua
  • 500 g faina
  • 500 g zahar
  • miezul de la o pastaie sau esenta vanilie
  • 120 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • un borcan visine sau cirese compot

Crema de vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g zahar pudra

Glazura dintre creme, nr 1 :

  • 100 g zahar pudra
  • 100 ml apa
  • 120 g ciocolata amaruie

Glazura de imbracat,nr 2:

  • 150 ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 70 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valurile Dunarii:

1. Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C.


2.Se tapeteaza o forma de tort de 20 cm sau chiar 2, daca aveti daca nu faceti pe rand, cum am facut eu.. deci se tapeteaza cu hartie de copt.


3. Untul se spumeaza cu zaharul, dar eu zic ca ar fi bine sa folositi zahar pudra ca eu am folosit zahar tos si am cam mixat la el ceva timp. Se spumeaza untul cu zaharul la viteza mare, apoi se adauga ouale pe rand, iar la final faina si praful de copt cernute.


4. Se cantareste aluatul si se imparte la 2 si intr-o parte se adauga esenta de vanilie si in a 2 a parte se adauga cacaua si laptele.


5. Se distribuie aluatul in forma sau forme si se pune jumatate din cantitatea de aluat alb, apoi jumatate din aluatul negru si deasupra visine sau cirese din compot (eu am avut cirese).


6. Se coace cate 30-40 min, fiecare .


7. Crema: Punem 500 ml de lapte intr-o cratita pe foc, iar separat amestecam budincile cu zaharul tos si laptele, iar cand e fierbinte laptele din cratita, se pune amestecul si se amesteca pana se ingroasa budinca. Se pune folie si se lasa la racit complet.


8. Untul se spumeaza cu zaharul pudra si se adauga din budinca racita cate 2, 3 linguri. Va iesi o crema foarte aerata, delicioasa.


9. Pentru asamblare, pregatim tava in care asamblam tortul, tapetam cu folie alimentara si se face un inel de inaltimea de 15 cm de jur imprejur.


10. Punem primul blat cu partea alba in jos, insiropam cu siropul din compot, punem jumatate din cantitatea de crema, apoi prima glazura cea dintre creme: se pune ciocolata pe baie de aburi, se amesteca cu zaharul pudra si apa.


Se da la frigider pana se intareste, apoi se pune cealalta jumatate de crema de vanilie, se pune al 2 lea blat tot cu partea alba in jos, se insiropeaza si se da la rece 2 ore in frigider.


11. Se scoate din frigider si se da jos inelul din hartie de copt , se imbraca in glazura: Intr-o cratita punem pe foc mic ciocolata,untul la topit. Se imbraca tortul in glazura.


12. Se fac valurile specifice Dunarii.


13. Se mai da la frigider, de preferat peste noapte.




 

TIPS-URI

1

se scoate din frigider cu cateva ore inainte de servire

2

3 kg

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Aletta 1

15.01.2017, 20:41

asa este, :">

RuxyRux 1

15.01.2017, 20:42

Splendid!

Aletta 1

15.01.2017, 23:03

Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi Ardelenesti

de dantes 5

la 13:48

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane