Tort Vis de ciocolata

de amalia01 in Torturi, 4 Mai 2016 | 5824 vizualizari

 

Imi doream de mult sa intru in clubul select al cofetareselor. Sa nu credeti ca m-am inscris la "Bakeoff"!
 Dar am pregatit un tort inspirat de acolo...La comanda Alessiei, evident!

 

INGREDIENTE

  • blat:4 oua
  • 2 lg apa rece
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata neagra:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • crema de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata cu late
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • crema de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata cu late
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • pentru blatul mai mic am redus cantitatile de ingrediente proportional:
  • 200 g ciocolata
  • 170 ml frisca lichida
  • 25 g unt/margarina
  • 3 g gelatina granule
  • 30 ml apa rece
  • siropul:100 ml apa
  • 3 lg zahar pudra
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Vis de ciocolata:

a. blatul:

Aprinzi cuptorul si pregatesti forma de tort, ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina.

Ouale le bati bine cu telul/mixerul impreuna cu apa, zaharul si praful de sare, pana cand devin spumoase.

Adaugi treptat, faina si cacaoa in ploaie, amestecand incet cu o lingura de lemn/spatula de silicon.

Cand totul este omogenizat adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si torni compzitia in tava, apoi dai la cuptor pentru 30 minute. Verifici daca blatul este copt cu ajutorul unei scobitori. Il scoti apoi si il lasi sa se raceasca in forma.

Cand s-a racit, tai blatul in doua, pe orizontala. Este de preferat sa iti pregatesti blatul cu o zi inainte, fiindca se taie mai usor.

b. crema:

Tehnica este aceeasi pentru fiecare tip de crema. Eu am cautat mai multe retete si am modificat putin ordinea.

Ciocolata o rupi bucatele si pui pe foc vasul cu apa pentru aburi.

Bati frisca, dar nu de tot, asa ca pentru ornat tortul. Trebuie sa ramana putin mai moale, altfel crema se va intari prea tare.

Gelatina o pui la hidratat in apa rece , iar ciocolata la topit pe baie de aburi.

Cand ciocolata s-a topit adaugi margarina si omogenizezi. Iei bolul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, apoi frisca batuta, amestecand usor, de jos in sus cu spatula.

Montare:

Asezi blatul in forma pentru tort, pe platou.

Prepari siropul si insiropezi bine blatul. Faci asta inainte de a incepe prepararea primei creme!

Torni crema de ciocolata neagra peste blat, uniformizezi si dai la frigider, pentru a se intari.

In acest moment incepi preparea cremei de ciocolata cu lapte.

Cand este gata scoti tortul de la frigider, torni crema si procedezi la fal.

Reiei cu crema de ciocolata alba aceeasi pasi.

Dupa ce ai asezat si crema de ciocolata alba lasi la frigider 30 minute, dupa care asezi inelul mai mic si decupezi blatul astfel incat sa se aseze pefect peste primul etaj...

Reiei tot pasii pentru celelalte creme.

Lasi tortul la frigider inca 1 ora, dupa care indepartezi inelele si il decorezi.

Este putin de lucru, nu a iesit perfect, dar a fost savurat pana la ultima felie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vis de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan