Tort Vis de ciocolata

de amalia01 in Torturi, 4 Mai 2016 | 1981 vizualizari

 

Imi doream de mult sa intru in clubul select al cofetareselor. Sa nu credeti ca m-am inscris la "Bakeoff"!
 Dar am pregatit un tort inspirat de acolo...La comanda Alessiei, evident!

 

INGREDIENTE

  • blat:4 oua
  • 2 lg apa rece
  • 6 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata neagra:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • crema de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata cu late
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • crema de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata cu late
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g unt/margrina
  • 5 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • pentru blatul mai mic am redus cantitatile de ingrediente proportional:
  • 200 g ciocolata
  • 170 ml frisca lichida
  • 25 g unt/margarina
  • 3 g gelatina granule
  • 30 ml apa rece
  • siropul:100 ml apa
  • 3 lg zahar pudra
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Vis de ciocolata:

a. blatul:

Aprinzi cuptorul si pregatesti forma de tort, ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina.

Ouale le bati bine cu telul/mixerul impreuna cu apa, zaharul si praful de sare, pana cand devin spumoase.

Adaugi treptat, faina si cacaoa in ploaie, amestecand incet cu o lingura de lemn/spatula de silicon.

Cand totul este omogenizat adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si torni compzitia in tava, apoi dai la cuptor pentru 30 minute. Verifici daca blatul este copt cu ajutorul unei scobitori. Il scoti apoi si il lasi sa se raceasca in forma.

Cand s-a racit, tai blatul in doua, pe orizontala. Este de preferat sa iti pregatesti blatul cu o zi inainte, fiindca se taie mai usor.

b. crema:

Tehnica este aceeasi pentru fiecare tip de crema. Eu am cautat mai multe retete si am modificat putin ordinea.

Ciocolata o rupi bucatele si pui pe foc vasul cu apa pentru aburi.

Bati frisca, dar nu de tot, asa ca pentru ornat tortul. Trebuie sa ramana putin mai moale, altfel crema se va intari prea tare.

Gelatina o pui la hidratat in apa rece , iar ciocolata la topit pe baie de aburi.

Cand ciocolata s-a topit adaugi margarina si omogenizezi. Iei bolul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, apoi frisca batuta, amestecand usor, de jos in sus cu spatula.

Montare:

Asezi blatul in forma pentru tort, pe platou.

Prepari siropul si insiropezi bine blatul. Faci asta inainte de a incepe prepararea primei creme!

Torni crema de ciocolata neagra peste blat, uniformizezi si dai la frigider, pentru a se intari.

In acest moment incepi preparea cremei de ciocolata cu lapte.

Cand este gata scoti tortul de la frigider, torni crema si procedezi la fal.

Reiei cu crema de ciocolata alba aceeasi pasi.

Dupa ce ai asezat si crema de ciocolata alba lasi la frigider 30 minute, dupa care asezi inelul mai mic si decupezi blatul astfel incat sa se aseze pefect peste primul etaj...

Reiei tot pasii pentru celelalte creme.

Lasi tortul la frigider inca 1 ora, dupa care indepartezi inelele si il decorezi.

Este putin de lucru, nu a iesit perfect, dar a fost savurat pana la ultima felie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vis de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

05.05.2016, 09:47

Frumos și delicios!

Aletta 1

05.05.2016, 09:49

Rocsi 1

05.05.2016, 19:32

Bravo! Ne-ai adus un tort delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI