Tort cu branza si ciocolata

de ionela84 in Torturi, 20 Oct 2013 | 1388 vizualizari

 

Inpiratie bucataras.ro

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 250 g branza
  • 150 g zahar
  • 60 g cocos
  • 1 lgt amidon
  • 2 galbenusuri+ 4 oua intregi
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g ciocolata
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 700 g branza
  • 250 g zahar pudra
  • 1 pic gelatina
  • esenta de rom
  • 200 g lapte
  • 100 g frisca

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza si ciocolata:



Blatul:

Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul, 60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26).

Separam ouale, batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn apoi ciocolata topita si apoi faina si praful de copt.Se toarna compozitia deasupra bilelor de branza si se introduce la cuptorul incins pana trece testul cu scobitoarea la foc.



Crema:

Punem gelatina in 100 g apa rece la hidratat,sfaramam bine branza si o mixam bine cu laptele, adaugam zaharul si mixam, apoi esenta de rom si frisca si apoi gelatina incalzita pe bain-marine.



Glazura :

Maruntim ciocolata si apoi o topim pe baie de abur impreuna cu untul.

Peste blatul racit adugam crema de branza si dam pt 2 ore la rece apoi turnam glazura de ciocolata si mai tinem la frigider pt alte 4-5 ore.

Ornam in functie de preferinta.


Eu am facut linii cu ciocolata alba iar din branza care mi-a ramas de la bilute am format petale de flori pe care le-am dat prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionela84 1

21.10.2013, 18:32

Daca nu ai trimis fata

Valclaudia 1

26.10.2013, 07:33

LA MULTI ANI!

ionela84 1

26.10.2013, 08:26

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră (2) pentru Rareş