Tort cu branza si ciocolata

de ionela84 in Torturi, 20 Oct 2013 | 1284 vizualizari

 

Inpiratie bucataras.ro

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 250 g branza
  • 150 g zahar
  • 60 g cocos
  • 1 lgt amidon
  • 2 galbenusuri+ 4 oua intregi
  • 1 plic praf de copt
  • 60 g ciocolata
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 700 g branza
  • 250 g zahar pudra
  • 1 pic gelatina
  • esenta de rom
  • 200 g lapte
  • 100 g frisca

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza si ciocolata:



Blatul:

Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul, 60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se aseaza in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (diam 26).

Separam ouale, batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn apoi ciocolata topita si apoi faina si praful de copt.Se toarna compozitia deasupra bilelor de branza si se introduce la cuptorul incins pana trece testul cu scobitoarea la foc.



Crema:

Punem gelatina in 100 g apa rece la hidratat,sfaramam bine branza si o mixam bine cu laptele, adaugam zaharul si mixam, apoi esenta de rom si frisca si apoi gelatina incalzita pe bain-marine.



Glazura :

Maruntim ciocolata si apoi o topim pe baie de abur impreuna cu untul.

Peste blatul racit adugam crema de branza si dam pt 2 ore la rece apoi turnam glazura de ciocolata si mai tinem la frigider pt alte 4-5 ore.

Ornam in functie de preferinta.


Eu am facut linii cu ciocolata alba iar din branza care mi-a ramas de la bilute am format petale de flori pe care le-am dat prin nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ionela84 1

21.10.2013, 18:32

Daca nu ai trimis fata

Valclaudia 1

26.10.2013, 07:33

LA MULTI ANI!

ionela84 1

26.10.2013, 08:26

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni