Tort Anca

de Ancutsa in Torturi, 7 Iul 2016 | 880 vizualizari

 

Acesta e un tort pregatit acum ceva timp si care mi-a placut foarte mult, sper sa va placa si voua :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 6 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare
  • Crema:
  • 1 pachet (200 g) unt 85% grasime;
  • 4 linguri de zahar;
  • 4 lingurite de cacao neagra;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 2 lingurite de cafea.
  • Sirop:
  • apa 500 ml;
  • coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan);
  • 4 linguri zahar.
  • Decor:
  • ciocolata neagra;
  • frisca lichida 200 ml;
  • bombonele decorative
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anca:

Blatul:


Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.


Siropul:


Se pun la fiert apa cu zaharul si coaja de portoala, se fierbe cam 10 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in trei si il insiropam.


Crema de unt:


Batem cu mixerul untul cu zaharul pana cand nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si semintele de vanilie, cacaoa si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt. Pastram o lingura de crema pentru decor.


Decorul:


Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste.


Se topeste ciocolata neagra pe baie de abur sau la ‘chocolate fondue’. Se imbraca tortul pe deasupra cu ciocolata topita, iar pe laterale cu frisca.


Se decoreaza cu flori de crema si frisca si bombonele colorate.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tort-anca-2015.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

08.07.2016, 08:57

ce bun trebuie sa fie!

AndrutzaP 1

08.07.2016, 09:53

Ancutsa 1

11.07.2016, 17:55

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheescake cu Oreo

ieri la 17:38

Omleta cu dragoste...de dieta

ieri la 15:33

Chec cu mere

de GeorgiG 5

pe 17.02 la 17:31

Entrement cu ricotta si zmeura

pe 17.02 la 08:59

Rulouri cu omleta si ton

de Rocsi 9

pe 16.02 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Tortul ingerilor