Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca

de Petrina MIH in Torturi, 5 Dec 2015 | 3155 vizualizari

 

Este un tort delicioas, atat pentru iubitorii de ciocolata cat si pentru amatori. 
Va sfatuiesc sa il incercati si nu veti fi dezamagiti!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 25 g cacao
  • 3,5 lg ulei
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt

Mousse de cocolata:

  • 500 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 500 ml frisca
  • 4 albusuri
  • 100 ml apa fierbinte

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 2 plicuri capucino
  • 3-4 lg zahar
  • 3-4 linguri de lichor de ciocolata sau amaretto, sau lichior de migdale

Pentru ornat: 500 ml frisca si 100 g alune nesarate, maruntite

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca:

Pentru blat:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si uleiu pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de rom apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Dupa ce omogenizam punem cate putin din albusuri si amestecam cu miscari largi(cu o lingura sau un tel) pana se formeaza un aluat pufos. Il punem in tava (diametru 24 cm) si dam la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 grade C. Dupa ce s-a copt il scoatem si il lasam sa se raceasca, bine ar fi peste noapte, apoi il taiem in 3 parti egale.


Pentru mousse: Punem ciocolata maruntita la topit la bain marie (asezam un bol de sticla, in care am pus ciocolata, peste o cratita cu apa si punem cratita pe foc mic), dupa ce s-a topit adaugam apa fierbite si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza si se face ca o crema. Batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar si adaugam peste ciocolata topita, dar racita, sa nu fie fierbinte!! Incorporam usor albusurile in ciocolata. Dupa asta, adaugam cate putin din frisca batuta si incorporam la fel de usor, pentru a nu scoate aerul din ea. Vom obtine o crema ferma si aerata.


Pentru sirop: Punem apa la fiert cu plicurie da capucino si zaharul. Cand da in clocot o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca, dupa care adaugam lichiorul.


Asamblare: Asezam pe un platou prima felie de blat, o insiropam si punem crema de ciocolata, o nivelam si putem pune (optional) alune maruntite pe deasupra. Procedam la fel si cu urmatoarele felii. Trebuie sa impartim crema in 3 pentru a imbraca si tortul cu crema de ciocolata. Dupa ce l-am nivelat punem pe laterale alune maruntite si un pic pe margini. Batem frisca si il ornam dupa cum ne palace.


Dam la frigiter pt cca. 4-5 ore sau peste noapte.



Pofta buna!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

miki_a 1

07.12.2015, 15:07

Eu vreau doua, ca e tortul mare! Foarte frumos, cremos, gustos! Bravo!

MotanLaOale 1

11.12.2015, 12:02

mihaelar63 1

14.12.2015, 17:45

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S