Tort de absolvire

de luminita20_2006 in Torturi, 24 Iul 2011 | 2578 vizualizari

 

este tortul facut pentru sotul meu

 

INGREDIENTE

blat:

  • 2 oua 
  • 2 cesti faina
  • 1 ceasca zahar
  • 1 iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 1 praf de copt

crema 1

  • 200 ml frisca
  • visine

crema 2

  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata

  • sirop
  • pasta de zahar
  • 150 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de absolvire:

Blat: se bat ouale bine cu zaharul apoi se adauga, iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, cacao. Se amesteca bine si se toarna in tava de copt . Se da la cuptor 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea.

Crema 1: Se bate frisca. Se scot samburii de la visine. Se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere, cand da in clocot se pune zahar se lasa sa fiarba 2 min .

Crema 2: se topeste ciocolata cu 100 ml frisca, ce a ramas se bate bine. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca usor cu frisca batuta.

Se taie blatul de tort in trei, se insiropeaza primul blat se pune frisca apoi visinele scoase din sirop, blatul doi se insiropeaza si crema de ciocolata. Se pune ultimul blat, sirop, apoi se imbraca in unt si pasta de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de absolvire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

LUK 1

25.07.2011, 10:52

felicitar sotului..e frumos si delicios tortul

luminita20_2006 1

25.07.2011, 12:15

Multumesc sunteti dragute

lilik 1

25.07.2011, 17:41

felicitari sotului iar tortul e suuuuperb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Krem a la krem,,