Tort de absolvire

de luminita20_2006 in Torturi, 24 Iul 2011 | 2389 vizualizari

 

este tortul facut pentru sotul meu

 

INGREDIENTE

blat:

  • 2 oua 
  • 2 cesti faina
  • 1 ceasca zahar
  • 1 iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 1 praf de copt

crema 1

  • 200 ml frisca
  • visine

crema 2

  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata

  • sirop
  • pasta de zahar
  • 150 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de absolvire:

Blat: se bat ouale bine cu zaharul apoi se adauga, iaurtul, uleiul, faina amestecata cu praf de copt, cacao. Se amesteca bine si se toarna in tava de copt . Se da la cuptor 25-35 min. Se face testul cu scobitoarea.
Crema 1: Se bate frisca. Se scot samburii de la visine. Se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere, cand da in clocot se pune zahar se lasa sa fiarba 2 min .
Crema 2: se topeste ciocolata cu 100 ml frisca, ce a ramas se bate bine. Dupa ce s-a racit ciocolata se amesteca usor cu frisca batuta.
Se taie blatul de tort in trei, se insiropeaza primul blat se pune frisca apoi visinele scoase din sirop, blatul  doi se insiropeaza si crema de ciocolata. Se pune ultimul blat, sirop, apoi se imbraca in unt si pasta de zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de absolvire-0
Tort de absolvire-1
Tort de absolvire-2

COMENTARII (21)

LUK

LUK 1

25.07.2011, 10:52

felicitar sotului..e frumos si delicios tortul

luminita20_2006

luminita20_2006 1

25.07.2011, 12:15

Multumesc sunteti dragute

lilik

lilik 1

25.07.2011, 17:41

felicitari sotului iar tortul e suuuuperb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!